Turun kaupungin ulkoliikuntapaikkojen kesävuorot sekä koulujen salien ja palloiluhallien kesä- ja talvivuorot on jaettu. Harjoittelu päästään aloittamaan touko-kesäkuussa, kokoontumisrajoitusten puitteissa.

Hakuohjeet

Vuoroja on vielä vapaana ja niitä voi hakea edelleen. Vuorohakuohjeet:

Lisätietoja:

Vakiovuorot käynnistyvät ulkoliikuntapaikoilla toukokuussa ja sisäliikuntapaikoilla aikaisintaan kesäkuusta alkaen. Liikuntapaikkojen käytössä noudatetaan valtioneuvoston ja terveysviranomaisten voimassa olevia määräyksiä.

Vuorojen hakemista uudistettu onnistuneesti

Sisäliikuntatilojen ja ulkopalloilukenttien vuorohakemuskäytäntöä uudistettiin onnistuneesti tänä keväänä. Liikuntatiloihin tuli hakemuksia enemmän kuin viime kaudella, mutta nyt käyttöön otetun vuorohaun porrastamisen ansiosta hakemusten käsittely on ollut sujuvaa ja nopeaa. Vuorohakua kehitetään edelleen mm. laajentamalla kohderyhmiä seuraavassa haussa keväällä 2021.

– Keväisin tehtävä kesä- ja talvivuorojen jako on yksikössämme aina hektistä aikaa. Tämän kevään koronatilanne on tuonut prosessiin vielä oman lisämausteensa, toteaa asiakaspalveluesimies Susanna Hatanpää Turun liikuntapalveluiden vuoronjakoyksiköstä.

Vuoroja vielä vapaana – kannattaa hakea

Määräaikaan mennessä tulleiden hakemusten käsittelyn jälkeen vakiovuoroja pääsee hakemaan aiempien vuosien tapaan ns. jatkuvassa haussa. Vuoroja on vielä vapaana, joten itselleen voi saada vuoron, vaikka varsinainen hakuaika olisi unohtunut.

Vakiovuoroja voi hakea kesken kaudenkin, sillä esimerkiksi sisäsalien osalta vuoron saaneita on ohjeistettu tekemään mahdolliset perumisilmoitukset toukokuun loppuun mennessä. Tällöin saadaan mahdollisesti vielä lisää vuoroja haettavaksi.

Isot liikuntasalit suosittuja

Liikuntasaleissa on arki-iltaisin 5-6 tuntia harjoitteluaikaa käytettävissä. Isoihin liikuntasaleihin olisi tulijoita paljon enemmän kuin tilat antavat myöden. Suosituimpien salien arki-iltojen käyttöaste on lähes 100 %. Vuorot sijoitetaan tiiviisti ilman hukka-aikaa, jotta salit saadaan tehokkaaseen käyttöön.

– Jokaista hakemusta ei pystytä toteuttamaan siinä tilassa ja sinä kellonaikana, jonka hakija haluaisi, mikä aiheuttaa luonnollisesti harmitusta. Näissä tilanteissa olemme pyrkineet tarjoamaan vaihtoehtoista vuoroa, sanoo varaussihteeri Anne Lehmus-Valtonen.

Samalla Lehmus-Valtonen iloitsee, että tänä keväänä käyttöön otettu porrastus tuo hakijalle jo hakuvaiheessa parempaa informaatiota siitä, mikä vuoro saattaisi olla hakijan tavoitettavissa.

Muutoksia käytettävissä oleviin saleihin

Remontit liikuntasaleissa aiheuttavat vuorojen perumisia ja jopa salien sulkemisia liikuntakäytöstä. Tulevana talvena käytössä eivät ole Juhana Herttuan, Lyseon ja Luolavuoren liikuntasalit jo käytöstä poistuneen Lausteen liikuntasalin lisäksi. Uudelleen käyttöön saadaan Ruiskadun ja Hepokullan liikuntasalit sekä poistuneita tiloja pienemmät tilat Katedralskolanista ja Puolalan koulusta.

Vuorojakoon uusia tuulia turkulaisten jalkapalloseurojen osalta

Turkulaisten jalkapalloseurojen vuorojaon ulkokentille ja Impivaaran jalkapallohalliin on aiemmin hoitanut Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piiri yhteistyösopimuksella Turun kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Tänä keväänä vuorojako siirtyi kokonaisuudessaan liikuntapalveluille.

– Siirtymävaiheesta on keskusteltu jalkapalloseurojen kanssa. Uusista toimintatavoista ja aikataulusta huolimatta vuorojako saatiin toteutettua ajallaan. Varmasti teemme jotakin hienosäätöä tähän prosessiin vielä ensi kevääksi, Susanna Hatanpää pohtii.

Liikuntavuoroja erilaisille ryhmille

Vuorot on jaettu noudattaen Turun liikuntalautakunnan hyväksymiä vuorojakoperiaatteita, joissa huomioidaan mm. lasten ja nuorten vuorot, liikuntatilakohtaiset pääkäyttäjäryhmät sekä vahvin sarjataso. Lisäksi huomioon otetaan liikkujien määrät, lähiliikuntamahdollisuudet ja toiminnan jatkuvuus.

Vuorojen jaossa pyritään edistämään turkulaisten seurojen harjoittelumahdollisuuksia siten, että niiden menestys valtakunnallisissa sarjoissa jatkuisi ja myös alemmissa sarjoissa toiminta olisi vireää. Tavoitteellisen kilpaurheilun lisäksi vuoroja jaetaan terveyttä, kuntoa ja sosiaalisuutta edistävälle harrasteliikunnalle.