Kauppatorin suunnittelukilpailun kilpailutyöt on julkaistu. Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia 13.–21.5.2020.

Kilpailuehdotukset Turun uusi Kauppatori -sivulla. 

Kommentoi ehdotuksia Kerro kantasi -palvelussa

Kauppatorin suunnittelukilpailun kilpailuehdotukset on julkaistu anonyymeina Turun uusi Kauppatori -sivulla. Kilpailutyöt tehneet työryhmät julkaistaan, kun kilpailutulos on selvillä.

Kilpailutöiden kommentointi tapahtuu Kerro kantasi -palvelussa, jossa voi lukea myös muiden antamaa palautetta suunnitelmista.

Kommenteista koostetaan yhteenveto suunnittelukilpailun tuomariston käyttöön. Kilpailun tuomaristo tutustuu yleisön antamaan palautteeseen ennen kilpailun ratkaisemista ja hyödyntää palautetta arvostelussaan. Tuomaristo ratkaisee kilpailun viimeistään 17.6.2020.

Turun Kauppatorin suunnittelukilpailuun osallistui kutsuttuna viisi työryhmää: Insulae, VSU, Inaro, Sigge-Valoa-Loci ja Nembi-Lauttia. Kilpailutehtävänä oli laatia idearikas, toiminnallinen, visuaalisesti kiinnostava ja korkeatasoinen kokonaissuunnitelma Turun Kauppatorille. Suunnitelman tulee nivoa yhteen torille sijoittuvat elementit ja esittää näille yhtenäinen visuaalinen yleisilme.

Torisuunnitelmalta haetaan toiminnallisuutta ja torille toivotaan muodostuvan paikkoja, jotka palvelevat erilaisia käyttäjiä ja tilanteita. Kilpailutöissä tulee huomioida myös alueen ympärivuotinen käyttö, esteettömyys ja torikauppiaiden kulkureitit.