Ulkoliikuntapaikoille on tulossa kolmikieliset ohjetaulut, joilla muistutetaan turvaväleistä ja muista turvallisuuskäytännöistä. Rajoituksista huolimatta Turun liikuntapalvelut toivottaa kaupunkilaiset ja seurat tervetulleiksi nauttimaan liikkumisesta ja urheilemisesta 14.5.2020 avatuilla ulkoliikuntapaikoilla.

Vaikka ulkoliikuntapaikat avattiin jälleen käyttöön, on tärkeä muistaa, että koronaviruspandemia ei ole vielä ohi. Kaikkien liikuntapaikkojen käyttäjien tulee noudattaa valtioneuvoston ja terveysviranomaisten voimassa olevia määräyksiä ja linjauksia mm. turvaväleihin, kokoontumisrajoituksiin ja omaan terveydentilaansa liittyen.

Ohjeita liikuntapaikkojen käyttäjille

Jokainen kaupunkilainen on edelleen vastuussa siitä, että noudattaa omassa toiminnassaan annettuja ohjeita ja turvaa näin myös muiden ympärillä olevien terveyden. Aikuisten vastuulla on huolehtia siitä, että myös lapset noudattavat ohjeita.

Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä ja hyvää käsihygieniaa noudattaen. Kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa ja henkilöiden väliset etäisyydet on säilytettävä kahdessa metrissä. Ohjeiden noudattamista seurataan ja valvotaan, ja asiaan puututaan tarvittaessa.

Rajoituksista huolimatta tervetuloa nauttimaan liikkumisesta ja urheilemisesta!