Liikuntapalveluiden ensimmäiset parvekejumpat ovat olleet tykättyjä ja saaneet hyvän vastaanoton taloissa, joissa on jumpattu runsain joukoin.

Tilaa jumppa liikuntapalveluista

Kaipaatko sinä, naapurisi tai kenties isovanhempasi pientä piristystä päivään? Ilmiantakaa kerrostalo, jonka asukkaat hyötyisivät tästä palvelusta. Parvekejumpasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteys suoraan liikuntapalveluihin joko sähköpostitse tai puhelimitse ja sopimaan käytännön järjestelyistä liikuntapalveluvastaavan kanssa: lilja.ohman@turku.fi, puh. 050 554 6218. Parvekejumppia järjestetään touko-kesäkuussa.

Turun parvekejumppia on kehuttu ja kiitelty niin somessa kuin paikankin päällä. Monille senioreille ja muillekin jumpat ovat tuoneet arkeen piristystä.

- Meille ohjaajille on esimerkiksi laulettu kiitoslauluja. Yksi seniori oli myös leikellyt sydämen muotoiset kortit pullapussiin, ja heitti sen alas parvekkeelta kiitokseksi, jumppia ohjaava erityisliikunnanohjaaja Anu Väre kertoo.

Parvekejumpat ovat olleet antoisia myös niiden ohjaajille.

- On ollut todella kivaa ohjata näitä parvekejumppia. Piristää myös omaa päivää. Mikään parvekejumppa ei ole ollut turha, vaikka kävijämäärä olisi ollut pieni tai asiakkaiden toimintakyky heikko. Jumppaa on tehty soveltaen ja kahden ohjaajan avulla saadaan ohjattua ja näytettyä vaihtoehtoisia harjoitteita.

Uutena lisäyksenä livemusiikkia

Uutena lisäyksenä joidenkin jumppien loppuun on järjestetty myös yhteislaulua livemusiikin kera. Osallistujat ovat saaneet tanssia ja laulaa mukana vanhojen klassikkojen tahtiin omilta parvekkeiltaan. Muusikon paikalle järjestää Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry.

Turun kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa senioritaloille ja taloyhtiöille, joissa asuu runsaasti iäkkäitä, mahdollisuuden tilata liikunnanohjaaja ohjaamaan asukkaille puolen tunnin helppo parvekejumppa maksutta. Parvekejumpassa ohjaaja näyttää mallia parvekkeiden alla ja iäkkäät jumppaavat turvallisesti omilta parvekkeillaan tai talon piha-alueella huomioiden turvavälit.

Jumpasta jaetaan taloihin kirjalliset ohjeet, jotta iäkkäät voivat ohjatun tuokion jälkeen jumpata parvekkeella myös itsenäisesti. Lähimmäispalveluyhdistyksen Liikkuva resurssikeskus on myös koonnut eri tahojen numero- ja tekemisen vinkkejä kirjeeseen, joita jaetaan kiertueen aikana. Tällä tavoin tavoitetaan myös netittömiä ikäihmisiä.

Idea parvekejumppiin lähti Porin kaupungin Twitter-päivityksestä, jossa Pori haastoi Turun toteuttamaan parvekejumppaa.