Lastenkulttuuripäivänä käynnistyy lasten ja nuorten taideviesti. Viesti kiertää kaikissa lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen ja nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi. Mihin sinä laitat lasten ja nuorten taidetta esille? Tule mukaan toteuttamaan Suomen suurinta taidegalleriaa!

Taideviestin tarkoitus on tuoda lasten ja nuorten ääni kuuluvaksi. Turun Seikkailupuisto on yksi viestiin osallistuvista jäsenkeskuksista. 

Jokaisen lapsen ja nuoren itseilmaisu taiteen keinoin on arvokasta. Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä.

Teokset voivat olla esimerkiksi installaatio ikkunassa, liitukuvio kadussa, ympäristötaideteos portinpielessä, lauluesitys parvekkeella tai popup-sirkustemppu puistossa. Taideviesti saa aikaan lasten ja nuorten taiteen ilotulituksen ympäri Suomen. Kaupungit, kunnat ja kylät muuttuvat lasten ja nuorten taiteen näyttämöiksi ja taidegallerioiksi.

Turussa lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa juhlapäivä näkyy sosiaalisen median kanavissa. Seikkailupuiston toiminnanjohtaja Marika Leinonen-Vainio kertoo, että taideviesti lähtee liikkeelle 15.5. Viesti kiertää ympäri Suomen ja tavoittaa Turun Seikkiksen 25.5.
- Silloin Seikkis laittaa esille lasten tekemiä maalauksia, piirustuksia ja puutöitä. Työt ovat esillä Seikkailupuiston some-kanavissa näkyvällä videolla.

Leinonen-Vainio tähdentää, että lasten tunnistaminen omaksi kulttuuriseksi ryhmäkseen on tärkeää, sillä lapsen ja aikuisen kokemus maailmasta ei ole aina samanlainen.

Toiminnanjohtaja kertoo, että Seikkailupuiston monipuolinen ja laadukas toiminta mahdollistaa lapsille sekä lapsiperheille yhteisen matalankynnyksen kulttuuriharrastuksen.

Taideviesti on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten yhteinen viestintäkampanja, jolla juhlistetaan liiton 5-vuotissyntymäpäivää ja verkoston yhteistyötä. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on 33 lastenkulttuurikeskuksen keskusjärjestö, joka edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti. Tavoitteena on tasa-arvoisen ja hyvinvointia tukevan lastenkulttuuritoiminnan kehittäminen kaikkialle maahan.