Turun kaupungin ja Operaatio Ruokakassin tilapäinen vähävaraisten ruoka-apu avattiin koronaepidemian ajaksi, sillä monet Turun ruokakassijaot olivat poikkeustilanteen vuoksi suljettuina. Ruoka-apukasseja jakoivat työntekijät niiltä Turun kaupungin toimialoilta, joiden oma toiminta oli koronatilanteen vuoksi keskeytynyt.

Koronaepidemian ja rajoitusten lieventyessä Turun kaupungin henkilöstö on siirtymässä takaisin omiin töihinsä. Myös rajoitusten aikana suljettuna olleet järjestöjen ylläpitämät palvelut käynnistyvät asteittain. Tästä syystä poikkeusolojen raskaimpien rajoitusten ajaksi pystytetty ruoka-apupalvelu päättyy 22.5.2020.

Ruoka-apukasseja toimitettiin poikkeusolojen aikana vähävaraisten kotiovelle yli 4200 kappaletta. Ruoka-apua on voinut tilata puhelimitse ja netissä. Kasseille on ollut kysyntää vaihtelevasti, mutta tarve on ollut melko tasaista.

Järjestöt jatkavat ruoka-avun jakamista kuten aiemminkin huomioiden ohjeistukset turvaväleistä ja kokoontumisrajoituksista. Ruoka-apua voi saada järjestöjen ohella myös esimerkiksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniatyön kautta.

    Asiasanat: