Kun niityille ei päästä, Turku Rock Academy tarjoaa musiikkifestivaalit maksutta verkossa. Kaikkien aikojen ensimmäinen Turku Stream Festival toteutetaan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Pääesiintyjinä ovat Tommi Läntinen duo sekä Mira Luoti / Mika Haapasalo (Happoradio) duo. Muut esiintyjät ovat paikallisia yhtyeitä.

Kahdelta lavalta kuullaan kahden päivän aikana yhteensä 12 paikallista esiintyjää.

Festivaali on nähtävissä Turku Rock Academyn Youtube -kanavan kautta maksuttomasti.

Turun kaupungin nuorten palveluiden Turku Rock Academy on vuosia ollut kesäisin mukana eri festivaaleilla saaden paikallisille bändeille arvokkaita esiintymistilaisuuksia isoilla lavoilla. Koronan takia perutut festivaalit olisivat alkaneet kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Toiminnanjohtaja Tomi Arvas kertoo, että nopeasti syntynyt idea verkkofestivaalista saatiin kasaan Rock Academyn verkostojen ja osaavien henkilöiden kanssa melko helposti. Vallitseva tilanne saa kaikki puhaltamaan yhteen hiileen.
- Koko tapahtuma-ala, esiintyjät ja yleisö ovat erikoisessa tilanteessa. Turku Rock Academy haluaa osaltaan helpottaa tilannetta ja tarjota festarifiilistä verkon välityksellä.

Vastaavan tuottajan Mark Bertenyin mukaan on ollut hienoa huomata, että Turku Stream Festivalin turkulaislähtöiset pääesiintyjät lähtivät välittömästi mukaan ja halusivat osaltaan tukea tapahtumaa.

Turku Rock Academy siirtyi koronan vaikutuksesta konserttien streamauksiin huhtikuun alussa ja siitä lähtien livemusiikkia on tarjottu verkossa kaksi kertaa viikossa. Huhtikuun aikana yli 8000 henkilöä kävi katsomassa lähetyksiä.