Aikamme kansallistarina nähdään syksyllä viihdyttävänä draamana Turun Kaupunginteatterissa. Kuka kiristääkään kravattiaan Ollilan roolissa, kuka hermojaan Siilasmaana?

Nokia

Kantaesitys Turun Kaupunginteatterissa 25.11.2020.

Lue lisää esityksestä ja tekijöistä.

Varaa katsomopaikkasi.

Liikemaailma johtajineen on harvinainen aihe näyttämöllä. Suomesta kuitenkin löytyy käänteissään aivan uskomaton yritystarina, josta riittää loputtomasti kerrottavaa. Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä nähdäänkin syksyllä suomalaisia vuosikymmenien ajan puhuttanut aihe, Nokia.
 
Nokia on yritystarina ylitse muiden. Nokian tuotteet ovat käyneet jokaisen kädessä ja lööppiotsikot sahaavista pörssikursseista hyppineet silmille vuosikymmenien ajan. Lööppien takaa löytyy kuitenkin kiehtova yritysmaailma, rohkeita visionäärejä ja valtavasti opittavaa. Nokia on vaikuttanut suoraan tai välillisesti kaikkiin suomalaisiin ja maamme yrityskulttuuriin. 

Nokian 155-vuotisen taipaleen aikana yhtiö sai kaiken ja menetti melkein kaiken. Erilaisten start up -yritysten valtakaudella Nokia-näytelmä muistuttaa kansainvälisestä menestyksestä ja innovaatioista, joihin sitkeä suomalaisyritys on yltänyt. Soittoääni Nokia-tune oli kerran yksi maailman tunnetuimmista sävellyksistä, mutta tämän päivän Nokia on jo jotain muuta. 

Yritystarinaa kertomassa huipputekijät

Nokia-draama syntyi pitkän taustatyön ja kypsyttelyn tuloksena. Näytelmän kirjoittanut Sami Keski-Vähälä ja ohjaava Mikko Kouki ovat molemmat haastatelleet Nokian työntekijöitä ja perehtyneet huolella yrityksen vaiheisiin. Dokumenttiteatteria ei kuitenkaan ole luvassa, vaan viihdyttävää kerrontaa modernin kansallistarinan hengessä. Esityksen keskiössä ovat Nokia-johtajat Jorma Ollila (Taneli Mäkelä) ja Risto Siilasmaa (Olli Rahkonen).

Mikko Kouki kertoo lisää esityksestä lanseerausvideossa: