Koronarajoitusten kevennyttyä Turun kaupungin nuorisopalvelut järjestää nuorille paljon uudenlaista kesätoimintaa. Luvassa on 1.6.–31.7. avointa nuorisotilatoimintaa sekä kevään aikana käynnistettyjä sähköisiä nuorisopalveluja.
 1. Nuorisotyöntekijöihin voi ottaa yhteyttä.
 2. Sekasin-Chat tukee mielen hyvinvointia.
 3. Netari, nuorisotalo netissä.
 4. Turku Game Academyn järjestämää pelitoimintaa verkossa
 5. Livesoittoa Vimman lavalta
 6. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma on Instagramissa ja Facebookissa
  RadioVimma on kuunneltavissa netissä
 7. Nuorisopalvelujen asiakaspalvelu puh. 02 2623 112/ nuoriso.varaukset@turku.fi
 8. Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston Instagram- ja Facebook-sivuilla vinkkejä ja tekemistä lapsille.
 9. Tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurku palvelee puhelimitse, WhatsAppilla ja sähköpostilla sekä päivystää Discordissa. 
 10. Discord-olkkari on paikka virtuaaliseen yhdessäoloon 15–29-vuotiaille.
 11. Turun kaupungin ja yhteistyökumppaneiden etsivät nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa.

Kaikissa toiminnoissa noudatetaan voimassa olevia koronaohjeistuksia.

Avointa nuorisotilatoimintaa toteutetaan tiloissa ja lähialueella hyödyntäen alueen liikuntapaikkoja ja muita nuorten suosimia ajanviettopaikkoja. Tarkoituksena on järjestää toimintaa mahdollisimman paljon ulkona. Lisäksi järjestetään mahdollisuuksien mukaan mm. pienimuotoisia retkiä ja muuta nuorten toivomaa yhteistä tekemistä.

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat myös ympäri Turkua tapaamaan nuoria ja keskustelemaan heidän kanssaan. Keskusteluissa nuoria ohjataan tarpeen mukaan myös eteenpäin heidän tarvitsemiinsa palveluihin.

Nuorisotilojen järjestämä toiminta on nuorille edullinen ja turvallinen tapa päästä kokemaan uusia asioita.

Toiminta on maksutonta

Nuorisopalvelupäällikkö Anna Salminen kertoo, että tänä vuonna toimintaa on poikkeuksellisesti läpi kesän. Tavoitteena on nuorten kaveruuden lisääminen, uusien ystävien saaminen ja kivan kesätekemisen tarjoaminen.

– Toimintamme on avointa kaikille turkulaisille nuorille. Toimintaan osallistuvilla tulee olla nuorisokortti, jonka saa maksutta kaikista nuorisotiloista. Kortin hakemuksen saa ensimmäisellä käyntikerralla.

Salmisen mukaan nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöihin kesän aikana. Toiveita voi esittää nuorisotilojen ohjaajille.

Kaikkeen toimintaan voi osallistua helposti asuinalueesta riippumatta

Kaikki nuorisotilat eivät ole kesällä avoinna, mutta avoinna olevat nuorisotilat tulevat sijaitsemaan eri puolilla Turkua. Nuorisopalvelupäällikkö Anna Salminen kertoo, että kaikkiin nuorisotiloihin pääsee kätevästi julkisilla kulkuvälineillä.

Salminen kannustaa nuoria osallistumaan rohkeasti nuorisotilojen järjestämään toimintaan, vaikka ei aiemmin olisikaan käynyt nuokkareilla.

– Nyt on mahdollisuus huippukivaan kesään, uusiin kavereihin ja mukavaan tekemiseen yhdessä koulutettujen nuorisotyöntekijöiden kanssa.

Nuoriso-ohjaaja Budoor Al Sheik Kazal toivottaa nuoret tervetulleiksi tutustumaan kivaan nuorisotilatoimintaan.

Sähköisiä palveluita tarjolla myös kesällä

Kevään aikana nuorisopalvelut kehitti monia sähköisiä palveluita lapsille, perheille ja nuorille. Parhaiten toimivat digipalvelut jatkuvat mahdollisuuksien mukaan muiden palvelujen rinnalla.

Nuorille verkossa on tarjolla esimerkiksi pelitoimintaa, monenlaista hauskaa visailua, musiikkia, askartelua ja sisältöjä nuorisotilojen ja Vimman somekanavissa sekä apua ja neuvoja.

Lisäksi Turun kaupungin nuorisopalvelut on mukana valtakunnallisen nettinuorisotalo Netarin toiminnassa sekä Mieli Ry:n Sekasin-chatissa.

Lapsille ja perheille on kehitetty mukavaa sisältöä lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston some-kanaviin.

Katso tiedot nuorten kesätoiminnoista ja sähköisistä palveluista: turku.fi/nuoret

Toiminnan muutokset ovat mahdollisia, mikäli yhteiskunnallinen tilanne edellyttää.

NuortenTurun Mari Mielonen ja Janni Mäkelä vastaavat nuorten kysymyksiin mm. Discordissa, sähköpostilla ja WhatsAppilla.

 

Asiasanat: