Turun kaupungin liikuntapalveluiden ohjattu toiminta päästään koronavirusepidemian aiheuttaman katkoksen jälkeen taas käynnistämään 1.6.2020 alkaen. Epidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi, joten kesällä liikutaan turvavälit ja hygienia huomioiden.

Turvallisuus ja hygienia huomioidaan erityisjärjestelyin

Koronavirusepidemia aiheuttaa yhä rajoituksia toimintaan, mutta siitä huolimatta Turussa on kesällä paljon maksutonta ja edullista liikunnallista tekemistä vaikka koko perheelle.

Koronavirusepidemian vaatima turvallisuus- ja hygieniataso huomioidaan erityisjärjestelyin. Kaikessa toiminnassa huomioidaan turvavälit, mahdollisia liikuntavälineitä puhdistetaan ja osallistujille tarjotaan mahdollisuus käsien desinfiointiin tai pesuun. Jos on hengitystieoireita tai tuntee olevansa sairas, tulee jäädä kotiin lepäämään. Toiminnan turvallisuutta arvioidaan jatkuvasti, ja käytäntöjä voidaan tarkentaa tilanteen mukaan.

- Osallistujia ohjeistetaan turvallisiin toimintatapoihin sekä ilmoittautumisen yhteydessä että paikan päällä. Jokaisen osallistujan vastuulla on noudattaa annettuja ohjeistuksia, jolloin varmistetaan turvalliset liikuntahetket jokaiselle, Turun kaupungin liikuntapalveluiden vs. erityisasiantuntija Johanna Friman sanoo.

Puistoon

Kivakesä kulmilla – maksutonta toimintaa lapsille ja perheille

Uusi Kivakesä kulmilla -kokonaisuus tarjoaa tänä kesänä avointa ja maksutonta ohjelmaa perheille ja alakouluikäisille lapsille eri asuinalueilla pääosin ulkona. Ohjelmassa on esimerkiksi useita liikuntatuokioita päivittäin. Kivakesä kulmilla -keskukset ovat auki 2.6.–31.7. arkisin klo 11–16.

Kivakesä kulmilla -keskukset ovat Varissuon nuorisotila, Runosmäen nuorisotila, Lausteen Lähiötupa, Pansion Me-talo, Maarian nuorisotila ja Halisten nuorisotila, joiden ympäristössä toimintaa järjestetään. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan osallistujatiedot kerätään paikan päällä. Lisätietoja ja paikkakohtaiset aikataulut päivitetään sivulle turku.fi/kivakesa.

Leikkipuistojumpat aikuisille 1.6.–18.6.2020 (jumpat jatkuvat 22.6.-16.8. muutamassa puistossa)

Aikuisille suunnattu tehokas lihasvoimaharjoittelu vastuskuminauhaa ja leikkipuiston välineistöä hyödyntäen. Lapsen voi ottaa mukaan. Maksuton, ei ilmoittautumista, välineen saa lainaan ohjaajalta.

Lisätiedot, aikataulut ja turvaohjeet: turku.fi/leikkipuistojumpat.

Asahi 9.6.-25.8.2020

Tiistaisin klo 17–18 Samppalinnan puistossa, Luostarivuoren koulun vieressä. Kertamaksu 5 / 2,5 €. Varaathan tasarahan. Lisätiedot Risto Lehto, p. 040 5543954.

Parvekejumpat ikääntyneille jatkuvat

Ikääntyneiden maksuttomat parvekejumpat ovat olleet suosittuja ja ne jatkuvat myös kesäkuussa ja kesätauon jälkeen taas elokuussa 2020. Parvekejumpasta kiinnostuneet voivat ottaa suoraan yhteyttä liikuntapalveluihin ja sopia käytännön järjestelyistä liikuntapalveluvastaavan kanssa: lilja.ohman@turku.fi, puh. 050 554 6218.

Luontoon

Metsäjumppa-opastus Nunnavuoren kuntoradalla

Torstaina 11.6. klo 16, kokoontuminen Impivaaran uimahallilla klo 15.50. 

Ohjatulla kierroksella kuljetaan noin 2 km:n mittainen reitti kuntoradalla metsän siimeksessä. Kierroksella opastetaan, miten metsässä voi jumpata lihasvoima- ja tasapainoharjoitteita. Opastukselle mahtuu 15 osallistujaa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 9.6 mennessä, p. 050 554 6218. Opastus on maksuton ja kaksikielinen.

Polkujuoksu tutuksi

Reitti on n. 4,2 km vaihtelevaa maastoa, jossa helppokulkuisten ulkoiluteiden vastapainona pieniä haastavasti edettäviä metsäpolkuja. Sopii myös aloittelijoille, fyysisen kunnon pitää mahdollistaa juokseminen. Maksuton. Ohjaus Turun Metsänkävijät. Ilmoittautuminen: turku.fi/paavonpolut . Lisätiedot: p. 050 554 6225.

Perheiden luontoliikuntaa Kuralan reiteillä

Lauantaina 13.6. klo 10-13, kokoontuminen porrastetusti Kuralan Kylämäessä. (Jaanintie 45).

Valittavana reitit, niille, jotka kulkevat lastenrattaiden kanssa sekä ilman rattaita liikkuville (reitit 3-4 km). Kuralan kylämäessä eväsmahdollisuus (omat eväät mukaan, kahvila myös auki) ja oheistoimintaa. Maksuton. Ilmoittautuminen: turku.fi/paavonpolut. Lisätiedot: p. 050 554 6225.

Lisää ohjelmaa

Edellä mainittujen lisäksi suunnitteilla on esim. Puistoasahia, liikuntaryhmiä Kimmoke-rannekelaisille sekä liikuntarajoitteisille lapsille suunnattu uimakoulu Petreliuksen uimahallissa.