Turun museokeskus on toteuttanut sosiaalisessa mediassa levinneestä Pass the Brush -videohaasteesta oman versionsa. Parin minuutin videon myötä katsojat johdatetaan aikamatkalle halki vuosisatojen.

Pass the Brush -videoissa näytetään usein osallistujat arkivaatteissaan, ja pyöräytettyään meikkisivellintä kameran linssissä he ilmestyvät kuvaan pynttäytyneenä videon teeman mukaisesti.

Haasteeseen ovat tarttuneet muun muassa alkuperäiskansat ja erilaisiin vähemmistöryhmiin kuuluvat ihmiset, kaikenlaiset harrastusporukat ja ammatinharjoittajat, jotka ovat haasteeseen osallistumalla halunneet välittää positiivista sanomaa, esitellä taitojaan tai päästää katsojat kurkistamaan kulissien taakse. Avainsanana videoille toimii #passthebrushchallenge.

Konservaattorin siveltimen huiskaisu

Turun museokeskuksen vastauksessa videohaasteeseen nähdään museoiden henkilökuntaa, jotka siveltimen huiskautuksella esittelevät eri aikakausia museointeriööreissä. Meikkiharjan sijasta videolle on valittu konservaattorin sivellin.

Videolla haluttiin esitellä historian jatkumoa ja muistuttaa, miten tärkeää on olla unohtamatta menneisyyttä. Videon kesto on 02:32 minuuttia.