Kotoilun ja koronakevään jälkeen Turun seudulla päästään hiljalleen nauttimaan kulttuurista. Nyt on aika tukea paikallisia kulttuuritoimijoita ja varata lippu kesäteatteriin!

Kesäteattereista osa on siirtänyt tälle kesälle aikomansa tuotannot ensi vuoteen, mutta muutama aloittaa esityskautensa, pääosin aiottua myöhemmin heinäkuussa ja rajoitetulla katsojamäärällä. Tänä kesänä teatteri lähtee jopa kokonaan ulos teatteritiloista ja saapuu suoraan katsojien omille pihoille. Viihteestä pääsee nauttimaan myös drive in -tyyliin.

Turvallisuuden takaamiseksi kesäteattereilla on tehty monenlaisia muutoksia. Yleisön väljempi sijoittelu, pidemmät väliajat, tehostettu hygienia ja palvelupisteiden lisääminen ovat keinoja pitää turvavälit ja nauttia teatterista vastuullisesti.

Väliajan virkistykseksi tilattavissa on tietysti pullakaffet normaaliin tapaan, mutta sen lisäksi muutamat kesäteatterit tarjoavat yleisölle mahdollisuuden aloittaa ilta myös illallisella.

Turun Messukeskus: Drive in -liveshow’t

Esityskausi 3.–24.6.

Messukeskuksen pihamaalla raikaa nauru ja laulu keskiviikkoiltaisin, kun uudet drive in -livet käynnistyvät. Ensimmäisenä iltana 3.6. luvassa on stand up -show Mika Eirtovaaran ja Zaanin johdolla, seuraavana Koko kylä veisaa yhteislauluja 10.6. Maria Lundin toimiessa esilaulajana. Naantalin musiikkijuhlien teemaillassa 17.6. esiintyvät selloyhtye Total Cello Ensemble sekä sopraano Mari Palo ja sarja huipentuu 24.6. Turun Kaupunginteatterin ja Linnateatterin improbattleen.

Liput liveiltoihin myydään autokunnittain ja ainoastaan verkossa etukäteen. Live-esitysten lisäksi Messukeskuksen pihalla pyörii kesä-heinäkuussa drive in -elokuvanäytöksiä.

www.turunmessukeskus.fi

Linnateatterin Kotiroiha: Linnateatterin Parhaat

Esityskausi 5.6.–15.8.

 

Hauskoista esityksistään kuuluisa Linnateatteri tarjoaa tälle kesälle ”Kotiroihan” kotiinkuljetuksella. Teatteriesityksen voi nyt tilata omalle pihalle ja nauttia Linnateatterin Parhaat -esityksestä maksimissaan 16 henkilön katsojan voimin. Uusien hauskuuksien lisäksi pläjäys kertaa hauskoja sattumia ja mieleenpainuvimpia kohtauksia vuosien varrelta. Katsojat varautuvat sään mukaisella varustuksella, omilla istuimilla, riittävillä turvaväleillä sekä hyvillä eväillä, Kotiroiha, eli Linnateatterin Valtteri Roiha hoitaa loput.

Lisäksi heinäkuussa suunnitteilla on tuoda Linnateatterin ohjelmistoa Ruissalon tapahtumatelakalle.

www.linnateatteri.fi

Teatteri Emma: Helppo ero

Esityskausi 2.7.–elokuun loppuun

Turun kaupunginteatteri ja Emma Teatterin yhteistuotanto Helppo ero pyörähtää käyntiin ajateltua myöhemmin 2.7., mutta esityskausi Kailon saaressa jatkuu elokuun loppupuolelle asti. Satu Rasilan kirjoittama ja Mikko Koukin ohjaama komedia esittelee päähenkilönsä Mika Laakson edesottamuksia kaikkien aikojen ero-operaatiossa. Mika haluaa poistaa turhat esineet ja asiat elämästään, mikä osoittautuukin yllättävän vaikeaksi.

Komedian luvataan tarjoavan kaivattua nauruterapiaa poikkeuksellisen kevään jälkeen. Rooleissa nähdään Teemu Aromaa, Miska Kaukonen, Tom Petäjä ja Linda Wiklund.

www.teatteri.turku.fi

Turun Nuori Teatteri: Musiikkihupailu Turku-Tukholma

Esityskausi 2.7.-15.8.

Lähde risteilylle suoraan Uittamon Paviljongilta Turun Nuoren Teatterin kanssa! Pirteä musiikkihupailu Turku-Tukholma vie katsoja Itämeren aalloille ja laivaan on lastattu romantiikkaa, kolahtavia musiikkinumeroita ja kommelluksia yläkanteen asti. Marika Vapaavuoren käsikirjoittama ja Pekko Honkasalon ohjaaman esityksen aikana nähdään monenlaisia tosielämän risteilyltäkin tuttuja käänteitä.

www.turunnuoriteatteri.fi

Turun Ylioppilasteatteri / Hukkateatteri: Töivrih—Hirviöt

Esityskausi 5.-19.7.

Liedon Vanhalinnassa tutustutaan hirviöihin nukkumaanmenoa pelkäävän Hallan kanssa. Pelkonsa voittaakseen hän kömpii sänkynsä alle ja päätyy seikkailulle hirviöiden saarelle. Nukketeatteria ja musiikkia sisältävä esitys pohtii läsnäolon merkitystä lapsen näkökulmasta nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Älylaitteiden dominoiman arjen sijaan lapset kaipaavat hetkeen tarttumista ja kuuntelevia aikuisia. Erityisesti alakouluikäisten lasten perheille suunnattu Hirviöt nähdään Liedon Vanhalinnassa kahdeksalla esityksellä.

Vanhalinnan esityksen lisäksi Ylioppilasteatterin omissa tiloissa on kesällä luvassa ainakin improvisaatiota, konsertteja ja muita pienoisproduktioita.

https://www.hukkateatteri.com

Ruissalon kesäteatteri: Badding-musikaali Paratiisi

Esityskausi 28.7.–12.8.

 

Ruissalon kesäteatteri herättää henkiin Kansanpuiston paviljongin alkuperäisessä käytössään teatterisalina. Ensimmäisenä esityksenä nähdään musikaali suomirockin legenda Rauli Badding Somerjoesta, jota esittää Erik Kraemer.

Paratiisi kuvaa Baddingin monipolvista elämäntarinaa vaatimattomista oloista rockin supertähdeksi 70-luvulla, esiintymispelon ja alkoholinkäytön sävyttämän uran vaiheita ja nousua uuteen suosioon 80-luvulla.

Näytelmää täydentävät Rauli Badding Somerjoen parhaat hitit taidokkaan yhtyeen säestyksellä.

www.musiikkiteatteri.fi

Lisää teatteriesityksiä Turun seudulla

Muista Turkukalenteri

Lisää ajankohtaisia tapahtumia löydät Turun seudun tapahtumakalenterista. Muista myös virtuaalitapahtumat, jotka löydät kalenterin yläkarusellista.

Muutokset mahdollisia. Tarkista ajantasaiset tiedot toimijoiden omilta sivuilta.

Huomio digikehittäjät

Seudullisen tapahtumakalenterin tiedot ovat saatavilla myös avoimen datan rajapinnasta
https://api.turku.fi/linkedevents/v1/  Lisätiedot: avoindata@turku.fi