Luostarinmäki juhlii tänä vuonna 80-vuotissyntymäpäiviään. Museossa on meneillään monivuotinen kehittämishanke, jonka myötä myös museon nimi ja ilme on uudistettu. Kesäkausi päästiin aloittamaan 1. kesäkuuta, juhlallisuuksia on luvassa loppukesällä ja syksyllä.

Jatkossa museon nimi tulee olemaan Luostarinmäki. Nimi korostaa ajatusta museosta korttelialueena ja palana vanhaa Turkua. Luostarinmäki-nimen alta löytyvät museon vaalima turkulainen käsityöläisyyshistoria, ainutlaatuinen kaupunkihistoria sekä moninaiset henkilötarinat. Korttelista on käytetty Luostarinmäki-nimeä vuoden 1827 Turun palosta lähtien. 

Uusi ilme on saanut innoituksensa alueen rakennushistoriasta. Luostarinmäelle saapuvaa vierailijaa tervehtivät Höökarin puodin keltaisiksi maalatut ikkunaluukut. Ikkuna avoimine luukkuineen muodostaa museon uuden keltasävyisen tunnuksen, joka viestii Luostarinmäen avoimuudesta ja kotien kiehtovista tarinoista. Juhlavuotta viettävässä museossa uusitaan myös opasteita ja parannetaan saavutettavuutta. 

Luostarinmäen käsityöläismuseo avattiin poikkeusoloissa talvisodan päättymisen jälkeen 29.6.1940. Luostarinmäen 80-vuotisjuhlia vietetään erilaisen poikkeustilanteen keskellä. Koronavirustilanne on vaikuttanut moni tavoin kesän juhlaohjelmaan, joka kesän sijasta painottuu nyt syksyyn.

  • 20.–23.8. Perinteiset käsityötaidon päivät
    Luostarinmäki täyttyy eri käsityöalojen taitajista ja perinteiset käsityöammatit heräävät eloon museon historiallisissa verstaissa.
  • 5.9. Luostarinmäki Folk!
    Kansanmusiikkia ja kaiken kansan ilonpitoa! Museon 80-vuotisjuhlinnan kunniaksi Luostarinmäki täyttyy musiikista koko syyskuiseksi lauantaiksi. Upeiden lavaesiintymisten lomassa museoalueella kiertää pihalaulajia.

Luostarinmäki pihapiireineen on nyt kesän alkaessa parhaimmillaan, ja museosta voi mainiosti nauttia myös ulkosalla.

Tervetuloa Luostarinmäelle juhlimaan juhlavuotta kanssamme!
Luostarinmäki on avoinna 1.6.-31.8. ma-su klo 10-18 ja 1.-30.9. ti-su klo 9-17.

 

Asiasanat: