Turun kaupunki järjestää kesätoimintaa lapsille ja nuorille. Kesätoiminta tapahtuu pääasiassa ulkona ja sähköisesti koulujen sekä nuorisotalojen tiloissa. Kaupunki seuraa ja noudattaa ajantasaisia kansallisia koronaohjeita ja huolehtii toiminnassaan hygieniakäytännöistä.

Muistathan seuraavat ohjeet myös kesän riennoissa:

  1. Pidä 1-2 metrin turvaväli muihin ihmisiin
  2. Muista hyvä käsihygienia
  3. Yski aina hihaan (tai nenäliinaan)

Lisätietoja: Tutustu uusiin ohjeisiin! - Liikunta- ja kulttuuritoimintoja avataan 1.6. alkaen

1.-2. luokan oppilaille järjestetyn maksetun kesätoiminnan toimipisteet

Kesätoimintaa 1.-2. luokan oppilaille  

Turku järjestää maksullista kesätoimintaa 1.-2. luokan oppilaille Hannunniitun, Hepokullan, Kärsämäen, Wäinö Aaltosen, Jäkärlän ja Pansion koulujen tiloissa sekä Teräsrautelan koulun Teräsrautelan yksikössä. Ruotsinkielistä kesätoimintaa järjestetään Sirkkala skolanissa. Kesätoiminnat alkavat toimipisteissä 1.6.2020 ja päättyvät 26.6.2020. 1.-2. luokkalaisten maksullinen kesätoiminta tarvitsee ennakkoilmoittautumisen. Kesätoiminnan hinta muodostuu ilmoitetuista läsnäoloviikoista. Huoltajat voivat kysellä lisätietoja sähköpostitse aamu- ja iltapäivätoiminnasta aamujailtapaivatoiminta(at)turku.fi .

KivaKesä – Sommarskoj – kesäpuuhat samassa paikassa

KivaKesä – Sommarskoj kokoaa verkossa kesäajan tapahtumat ja harrastukset 6–15
-vuotiaille lapsille ja nuorille Turussa ja Turun seudulla. Kivakesästä löydät Turun kaupungin, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä liikunta-, kulttuuri- ja nuorisojärjestöjen lapsille ja nuorille järjestämät kesätoiminnot.

Lisätietoja: kivakesa.fi

Kivakesä kulmilla – maksutonta toimintaa lapsille ja perheille eri puolilla Turkua

Sirkustaiteilijat innostavat lapsia ja nuoria sirkustemppujen pariin Lähiösirkuksessa, joka on osa Kivakesa kulmilla -toimintaa.

Uusi Kivakesä kulmilla -kokonaisuus tarjoaa tänä kesänä avointa ja maksutonta ohjelmaa perheille ja alakouluikäisille lapsille eri asuinalueilla pääosin ulkona. Ohjelmassa on esimerkiksi liikuntaa, leikkejä, sirkustelua ja erilaisia taidepajoja. Kivakesä kulmilla -keskukset ovat auki 2.6.–31.7. arkisin klo 11–16, mutta ohjattua toimintaa järjestetään jo 1.6. alkaen myös muina aikoina.

Kivakesä kulmilla -keskukset ovat Varissuon nuorisotila, Runosmäen nuorisotila, Lausteen Lähiötupa, Pansion Me-talo, Maarian nuorisotila ja Halisten nuorisotila, joiden ympäristössä toimintaa järjestetään. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan osallistujatiedot kerätään paikan päällä. Piipahda silloin tällöin tai vietä koko kesä mukavan ohjelman parissa. Alueiden ohjelmat löydät verkosta ja paikan päältä.

Lisätietoja: kivakesa.fi

Toimintaa alueilla ja nuorisotiloissa nuorille

Avointa nuorisotilatoimintaa järjestetään tiloissa ja lähialueella hyödyntäen alueen liikuntapaikkoja ja muita nuorten suosimia ajanviettopaikkoja. Tarkoituksena on, että toimintaa olisi mahdollisimman paljon ulkona. Lisäksi luvassa on mahdollisuuksien mukaan muuta nuorten toivomaa yhteistä tekemistä. Nuorisotyöntekijät jalkautuvat myös ympäri Turkua tapaamaan nuoria ja keskustelemaan heidän kanssaan. Keskusteluissa nuoria ohjataan tarpeen mukaan myös eteenpäin heidän tarvitsemiinsa palveluihin.

Lisätietoja: Nuorille on luvassa paljon uudenlaista tekemistä koko kesän ajan

Kesällä harrastuksia myös verkossa

Verkossa tarjolla mm. pelitoimintaa, välipala- ja vapaa-ajanviettovinkkejä, haasteita, musiikkia, kädentaitoja ja sisältöjä nuorisotilojen ja Vimman somekanavissa sekä apuja ja neuvoja.

Seikkailupuiston ohjelmaa ulkona sekä somessa

Seikkailupuiston leikkipuistoalueella on mukava puuhailla.

Lapsille ja perheille on luvassa toimintaa Seikkailupuistossa sekä Seikkailupuiston some-kanavissa. Seikkailupuiston Taidepajat toimivat ajalla 3.6.–31.7 (ei 19.6.) klo 11–17 ulkona non stop -periaatteella eikä paikkoja voi varata ennakkoon. Maksuttomissa Taidepajoissa on viikoittain vaihtuvat teemat ja pajat toimivat säävarauksella.

Seikkailupuiston YouTube-kanavalla esiintyy suorana Kurnuttava Sammakko -esityksellä Pää tyynyyn! Suora verkkoesitys Seikkailupuiston YouTubessa 3.6. klo 15. Verkkoesitys on maksuton ja nähtävissä kaksi viikkoa ensiesityksen jälkeen.

Seikkailupuiston leikkipuistoalue on avoinna ja käytettävissä normaalisti yleistä turvallisuutta ja hygieniaa noudattaen.

Lisätietoja: Seikkailupuiston kesä

Liikuntaa lapsille ja lapsiperheille

Turussa on ympäri kaupunkia tarjolla aikuisille sopivia leikkipuistojumppia. Ne sopivat kenelle tahansa ulkojumpasta kiinnostuneelle. Jumppaan voi tulla naperon kanssa.

Leikkipuistojumpat 1.6.–18.6.2020

Lisätietoja: Leikkipuistojumppaa aikuisille

Perheiden luontoliikuntatapahtuma Kurala-Kohmo la 13.6. klo 10-13

Kokoontuminen Kuralan Kylämäessä. (Jaanintie 45). Valittavana reitit rattailla liikkuville sekä kävelijöille noin 4 km. Kuralan kylämäessä eväsmahdollisuus ja oheistoimintaa mm. StreetO-suunnistusta. Ilmoittautuminen: www.turku.fi/paavonpolut, Lisätiedot: p. 050 554 6225