Turun museokeskuksen museot Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Biologinen museo, Kuralan Kylämäki, Luostarinmäki, Turun linna ja WAM ovat avoinna. Tervetuloa!

Myös museoiden yhteydessä olevat kahvilat ovat avanneet ovensa samaan aikaan museoiden kanssa.

Mielenkiintoisia näyttelyitä

Turun linnassa on avautunut kaksi uutta näyttelyä. Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin elämäntyötä esittelevä näyttely avautui Isossa linnantuvassa 1.6. ja Pohjoisessa näyttelyhallissa avattiin 15.6. uusittu upea päänäyttely, joka tarkastelee säätyläiselämää eri näkökulmista museon kokoelmien kautta.

WAMissa jatkuvat suositut mediataiteilija Anneli Nygrenin ja taiteilijaryhmä Hyäryllisen retrospektiiviset näyttelyt. WAMx:ssä pääsee jälleen tutustumaan turkkilaissyntyisen Sencer Vardarmanin videotaiteeseen.

Biologisessa museossa on vielä kesän ajan nähtävillä yleisöä laajasti kiinnostanut suomalaisista eläinuskomuksista kertova Otavaisen olkapäillä, Tuonelan rajamailla -näyttely. Turun museokeskuksen hallinnoima Brinkkalan galleria Vanhalla suurtorilla puolestaan avaa ovensa 7.8. Kuvan monta muotoa − Turun Kamerat 90 vuotta -juhlanäyttelyn myötä.

Vanhanajan kesätunnelmaa

Ikisuosikki Apteekkimuseo ja Qwenselin talo toivottaa museovieraat tervetulleiksi nauttimaan museon ja sisäpihan kesätunnelmasta.

Luostarinmäen museo täyttää kesäkuussa pyöreät 80 vuotta. Museokorttelin verstaissa on tänäkin kesänä eri alojen käsityöläisiä työssään joka päivä. Perinteisiä Käsityötaidon päiviä vietetään elokuussa 20.-23.8., ja syyskuisena lauantaina 5.9. alue täyttyy musiikista koko päiväksi Luostarinmäki Folk! -tapahtuman myötä.

Kuralan Kylämäessä on kaiken ikäisten ilona kanoja, lampaita ja pitkästä aikaa myös kyyttöjä eli itäsuomenkarjaa. Laitumilla saattaa kesällä nähdä paimenkoiriakin. Maatalon väkeä voi tavata puuhissaan ympäri Kylämäkeä. Turvallista toimintaa on tarjolla erityisesti ulkosalla.

Turvallinen museovierailu

Museoihin tulevia pyydetään huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet ja muistutetaan, ettei museoihin pidä mennä, jos on flunssan oireita. Turun museokeskuksen museoiden siivousta on tehostettu THL:n ohjeiden mukaisesti ja museotiloihin sijoitetuissa materiaaleissa muistutetaan turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.

Museoihin päästetään kerrallaan aikaisempaa rajatumpi määrä ihmisiä. Lipunmyyntipisteet ja museokauppojen kassat on suojattu plekseillä, eikä käteistä toistaiseksi oteta vastaan.

Opastuksia, tapahtumia, työpajoja tai kursseja ei järjestetä museoissa kesä- ja heinäkuussa. Museoihin ei myöskään oteta vastaan ryhmiä oppaiden kanssa.

Kesäkauden 1.6.–31.8. aukioloajat Turun museokeskuksen museoissa

•    Apteekkimuseo ja Qwenselin talo: joka päivä klo 10–18
•    Biologinen museo: joka päivä klo 9–17
•    Kuralan Kylämäki: joka päivä klo 10–18
•    Luostarinmäki: joka päivä klo 10–18
•    Turun linna: joka päivä klo 10–18
•    WAM: ti 10–17, ke–to 11–20, pe–su 10–17

Juhannuksena museot ovat kiinni. Tällöin museot suljetaan 18.6. klo 15 ja ne ovat suljettuina 19.–21.6.