Työpiste hakee kesätyöntekijää kehittämään kierrätetystä tekstiilimateriaalista uusia tuotteita. Aiempi koulutuksesi voi olla esimerkiksi muotoilija, artenomi tai tekstiiliartesaani.

Hakemus ja tarkemmat tiedot

Tiedustelut työnjohtaja Kirsi Ailio p. 0404824692 tai kirsi.ailio@turku.fi

Hakemukset toimitetaan sähköpostiin: marko.j.heinonen@turku.fi

  • Palkkaus: 2250€ / kk
  • Työn luonne: kesätyö
  • Työ alkaa: heti
  • Työaika: kokoaikatyö, 1–3 kk
  • Hakuaika: päättyy 11.06.2020

Työpisteeseen kuuluvan Valmennuspisteen Tekstiilit kiertoon -vastuualue lajittelee ja käsittelee poistotekstiileitä uudelleenkäyttöön ja materiaalihyödynnykseen. Tavoitteemme on pystyä tuotteistamaan oivaltavia ja ajanhenkisiä tuotteita sarjatuotantoon, mielellään 100% poistotekstiilistä. Voimme kuluttajien tekstiilipoistojen lisäksi hyödyntää kaupungin oman tekstiilituotannon leikkuujätettä.

Työsuhteen aikana on tarkoitus suunnitella uusi tuote tai tuoteperhe, joka voisi olla sisustustuote, käyttöesine, taidetekstiili, vaate tai asuste tms. työntekijän osaamisen mukaan. Ideaali kesä-työntekijä olisi innovatiivinen suunnittelija tai käsityöläinen, jolla on kokemusta ja näyttöä vastaavista tehtävistä ja teknisestä toteutuksesta. Kiinnostus kiertotaloutta kohtaan katsotaan hakijan eduksi, kuin myös tekstiilimateriaalien tuntemus.

Projekti toteutetaan osana Sitran Kesätöitä kiertotaloudesta -ideakilpailua, joka rahoittaa suomalaiskuntien kiertotalouskokeiluja.