Kesän festarien peruuntuessa Turun kaupunki rientää hätiin ja tarjoaa kotikuunteluun hunajaisen valikoiman Spotify-soittolistoja. Mukana on sekä taattuja Turku-hittejä että uutta musiikkia kaupungista. Omat soittolistansa turkulaisten iloksi laativat myös paikalliset musadiggarit.

Turku on inspiroinut lauluntekijöitä läpi viihdemusiikin vuosikymmenten, aina iskelmäklassikoista huumorimusiikkiin. Suomen kovimpien festareiden lisäksi kaupunki on toiminut kehtona ja tukikohtana maamme eturivin artisteille ja hittinikkareille, kuplivaa alakulttuuriskeneä unohtamatta. Nyt Turulle on koottu Spotify-musiikkipalveluun omat soittolistat poikkeusolojen piristykseksi ja kesän kunniaksi.

– Turku-soittolistoilla halusimme saada hymyä huulille ja kehitellä kaupunkilaisille jotain kivaa koronakevään jälkeen. Keikkojen ja konserttien puutteessa on myös tärkeää nostaa paikallisia bändejä esille muilla tavoilla. Toivottavasti näistä listoista tulee kesän hitti, sanoo Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila.  

Listat syntyivät yhteistyössä Turun kaupungin viestinnän, Turun musiikkikirjaston ja Turku Rock Academyn kanssa. Radiohittien ja klassikoiden lisäksi listoilta löytyy myös paljon uutta ja vaihtoehtoista musiikkia, ja esimerkiksi aivan uuden, 5.-6.6.2020 järjestettävän Turku Stream Festivalin bändejä.

Omat soittolistansa turkulaisille laativat myös turkulainen dj-legenda Esko Routamaa sekä Jazz City Turku -toiminnanjohtaja ja muusikko Jussi Fredriksson.  

Turku-teemaiset soittolistat Spotifyssa:  

  1. Turku mainittu! 
  2. Turku-klassikot 
  3. Turku tekee uutta 
  4. Turku Rock Academy 
  5. Turku Stream Festival 
  6. Esko Routamaan Turku-helmet 
  7. Jussi Fredrikssonin Jazz City Turku 

Löydät kaikki soittolistat osoitteesta www.turku.fi/spotify.

Puutteita listoilla?

Puuttuuko mielestäsi olennainen Turku-artisti tai biisi listoilta? Soittolistoja täydennetään kesän mittaan turkulaisilta sosiaalisessa mediassa kerätyn palautteen perusteella.  Kommentin voi jättää esimerkiksi kaupungin Facebook-julkaisuun.

Suomalaisista kaupungeista Oulun kaupunki julkaisi ensimmäisenä omat soittolistat Spotifyssa vuonna 2018. Spotify on myös itse julkaissut soittolistoja eniten kunnelluista kappaleista eri maissa ja kaupungeissa.