Korona-ajan helpottaessa on tärkeätä pitää huolta sekä omasta että läheisen kunnosta.  Erityisen tärkeätä on pitää huolta iäkkään läheisen liikkumisesta. Toimintakykyä voi ylläpitää esimerkiksi ulkoilemalla ja jumppaamalla. Läheiseltä aikaa kuluu vain hetki, mutta iäkkään toimintakyvyn kannalta viikoittainen liikuntatuokio on tärkeä, myös sosiaalisesti.

Arkitoimiin yhdistetyt tasapaino- tai lihaskuntoliikkeet ovat helppo tapa huomaamatta treenata tärkeitä asioita: hampaiden pesu ja tiskaaminen yhdellä jalalla seisten tai kaupassa käynti kävellen.

Lihasvoiman ylläpitäminen erityisesti alaraajoissa

  • Ulkokuntosaleilla pääsee harjoittamaan lihasvoimaa eripuolilla kaupunkia (turku.fi/ulkokuntoilulaitteet)
  • Kotijumppa, esim. istumasta seisomaannousut ja kyykyt ovat tehokkaita liikkeitä voiman ylläpitämiseen. Toistoja tulisi tehdä niin monta, että lihaksissa tuntuu väsymystä.

Tasapainon ylläpitäminen

  • Metsässä tai epätasaisessa maastossa liikkuminen haastaa tasapainoa
  • Tanssiessa erilaiset askellukset ja käännökset aktivoivat tasapainoa

Kestävyyskunto

  • Kävelylenkit luonnossa tai lähiympäristössä ylläpitävät kuntoa
  • Porraskävely on tehokas vaihtoehto saada sykettä ylös

Osoitteessa turku.fi/liikkeellenetissa löytyy runsaasti erilaisia jumppavideoita, joita voi jumpata kotona.

Kaupunki tarjoaa lisäksi parvekejumppaa asumispalveluyksiköille senioritaloille ja taloyhtiöille, joissa asuu runsaasti iäkkäitä, mahdollisuuden tilata liikunnanohjaaja ohjaamaan asukkaille puolen tunnin helppo parvekejumppa maksutta. Parvekejumpasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyden liikuntapalveluihin: lilja.ohman@turku.fi p. 050 554 6218, turku.fi/seniorit.

Kaupungin luontopolut ja kuntoradat ovat avoinna ja uimalaitokset ja kuntosalit on avattu, tiettyjä rajoituksia noudattaen, turku.fi/liikunta.