Ilmastoraportti kertoo kaupunginvaltuuston hyväksymän ilmastosuunnitelman toteuttamisesta ja päästövähennysten etenemisestä vuoden 2019 aikana. Raportti esitellään kaupunginvaltuustolle ja esitetään merkittäväksi tiedoksi.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Ilmastosuunnitelman 2029 yksimielisesti 11.6.2018 § 142 ja seuraa sen toimeenpanoa vuosittain. Ilmastosuunnitelman tavoitteena on tehdä Turusta ilmastopositiivinen alue vuodesta 2029 alkaen – yhtenä ensimmäisistä kaupungeista maailmassa – sekä kattava varautuminen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Saavutettu kehitys on vuoden 2019 aikana ollut asetettujen tavoitteiden mukaista.

Raportissa käsitellään toteutunut päästökehitys, ilmastotyön onnistumiset ja kehittämiskohteet sekä tarkastellaan yhteistyön onnistumista – miten vahva ilmastopolitiikka hyödyttää Turun aluetta, kansalaisia ja yhteistyökumppaneita? Miten turkulaiset – yhteisöt, yritykset ja kansalaiset – ovat ryhtyneet ilmastotekoihin, miten ilmastoviestintää on vahvistettu ja miten ratkaisuja on luotu ja toteutettu yhdessä?

Ilmastopositiivisuus tarkoittaa, että Turun alueen vaikutus ilmastoon ei vuoden 2029 jälkeen enää ole lämmittävä vaan viilentävä. Ilmastopositiivisuus on vahva myönteinen tavoite ja sopii samalla hyvin kuvaamaan myös Turun asennetta tähän suureen haasteeseen – me ratkaisemme sen yhdessä.

Tutustu ilmastoraporttiin: www.turku.fi/ilmastoraportti2019