Turun kaupungin ylläpitämillä liikuntapaikolla lievennetään koronavirusepidemiasta johtuvia rajoituksia maanantaista 22.6. alkaen. Esimerkiksi maauimaloiden aluekohtaisia henkilömäärärajoituksia nostetaan ja allaskohtaiset henkilömäärärajoitukset poistetaan.

Lisätietoa:

Käytännön arki liikuntapaikoilla on osoittanut, että osa voimassa olevista rajoitteista on mahdollista purkaa osittain tai kokonaan koronavirusepidemian leviämisen estäminen huomioiden ja viranomaisohjeistuksia noudattaen.  

- Koronavirusepidemiatilanteen muututtua haluamme tarjota entistä useammalle kuntalaiselle sekä seuroille ja yhdistyksille mahdollisuuden liikkumiseen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä harjoitustoimintaan hieman suuremmin ryhmäkoin, Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari kertoo. 

Muutokset näkyvät maauimaloissa 

Koronavirusepidemian takia asetettujen poikkeusolojen päättyessä rajoituksia lievennetään kaupungin liikuntapaikoilla. Maauimaloiden aluekohtainen henkilömäärärajoitus nostetaan 200 henkilöstä 400 henkilöön maauimalaa kohden. Allaskohtaiset henkilömäärärajoitukset poistetaan maauimaloiden ja Impivaaran uimahallin altaista. Uimalaitosten henkilökunta seuraa ja valvoo tilakohtaisesti, että tarvittavat turvaetäisyydet säilyvät. 

Myös uimalaitosten käyttöaikarajoitteita nostetaan. Tällä hetkellä voimassa ollut kahden tunnin käyttöaikarajoite poistuu ja maauimaloissa voi olla maksimissaan neljä tuntia kerrallaan. Uimalaitosten saunat avataan 29.6. alkaen. 

Maksuvälineenä liikuntapaikoilla suositaan edelleen korttimaksua tai liikuntarannekkeiden lataamista verkossa, mutta 29.6.2020 alkaen liikuntapalvelujen asiakaspalvelupisteillä otetaan vastaan käteistä rahaa.

Liikuntapaikkojen käyttäjien vastuullisuus edelleen tärkeää 

Kaikkien käyttäjien on edelleen tärkeää noudattaa voimassa olevia linjauksia muun muassa turvaväleihin, kokoontumisrajoituksiin ja omaan terveydentilaan liittyen. Jokainen on vastuussa siitä, että noudattaa omassa toiminnassaan annettuja suosituksia, ohjeita ja määräyksiä sekä turvaa näin myös muiden ympärillä olevien terveyden. 

Nauti kesästä liikkuen!