Turun lentokentän reittitarjonta jatkaa kasvuaan. Alun perin keväällä avattavaksi tarkoitettu suora yhteys Turusta Varsovaan viivästyi koronaepidemian vuoksi, mutta nyt reitti aukeaa 20.6. lähtien. Wizz Air käynnisti eilen 17.6. yhteyden Turusta Gdanskiin ja tulee käynnistämään lennot 19.6. alkaen myös Krakovaan.

Turun lentokentän vilkastuminen on jatkunut rajoitusten purkamisen myötä. Wizz Air ilmoitti aiemmin tällä viikolla avaavansa suoran yhteyden Turusta Belgradiin 17.7. alkaen. Niin ikään uutena reittinä avautuu 12.7. Turusta Kyproksen Larnakaan. Turun ja Liettuan Kaunaksen välinen reitti on jo käytössä ja myös Maarianhaminaan lentävä Air Leap operoi jo reitillään.

Turusta on tällä hetkellä erinomaiset lentomahdollisuudet muualle Eurooppaan ja koko maailmaan. Turusta voi lentää Helsinkiin (Finnair, 1.7.alkaen), Tukholmaan (SAS, 30.6. asti) ja Riikaan ja näiden kenttien tarjoamat jatkoyhteysmahdollisuudet ovat varsin kattavat. Riikaan lentävä Air Baltic on ilmoittanut vaihtavansa reitin potkurikoneet suihkukoneiksi 21.7. alkaen.

Koronaepidemian vuoksi jokaisen on harkittava matkallelähtöä tapauskohtaisesti, matkustettava vastuullisesti toiset huomioiden ja muistettava noudattaa kunkin maan omia rajoituksia.