Yli 70-vuotiaita koskevien koronavirusepidemian vuoksi annettujen viranomaissuositusten päätyttyä ikääntyneet voivat jälleen hyödyntää kaikkia Turun kaupungin liikuntapalveluja. Yli 70-vuotiaat Turun liikuntapalveluiden asiakkaat saavat lisähyvityksen seniori- ja sarjarannekkeisiin lähikontaktien välttämissuosituksen ajalta 1.6. - 28.6.

Yli 70-vuotiaiden erityissuositukset purettiin 22.6.2020:

Liikuntapaikat olivat koronavirusepidemian vuoksi suljettuina 13.3.2020 - 31.5.2020. Tämän jälkeen kuitenkin jatkettiin yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmien suositusta lähikontaktien välttämisestä.

Valtioneuvosto linjasi 22.6.2020, että enää ei anneta erityisiä ohjeistuksia eri ikäryhmiä varten. Näin ollen myös yli 70-vuotiaat voivat jälleen käyttää kaikkia Turun kaupungin liikuntapalveluja. Kaikkien on edelleen tärkeää noudattaa voimassa olevia linjauksia muun muassa turvaväleihin, kokoontumisrajoituksiin ja omaan terveydentilaan liittyen, eikä flunssaoireisena saa tulla liikuntapaikoille.

Yli 70-vuotiaat liikuntapalveluiden käyttäjät saavat hyvityksen liikuntapaikkojen sulun ajalta sekä lisähyvityksen yli 70-vuotiaita koskevan viranomaissuosituksen ajalta. Lisähyvitys koskee niitä, jotka eivät ole käyttäneet liikuntapalveluita liikuntapaikkojen avaamisen 1.6.2020 jälkeen. Oikeus hyvitykseen todennetaan henkilöllisyystodistuksella.

Hyvitys seniorirannekkeelle

Jos voimassaoloaika on päättynyt koronasulun aikana, hyvitetään seniorirannekkeelle 107 päivää asioimispäivästä lähtien (79 päivää koronasulkua ja 28 päivää yli 70-vuotiaiden suositusta). Asiakkaan on tällöin asioitava Liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelussa.

Jos voimassaoloaika päättyy koronasulun jälkeen, hyvitetään rannekkeelle 28 päivää sen jälkeen, kun automaattisesti rannekkeelle hyvitetty aika on käytetty loppuun. Edellä mainitut hyvitykset tehdään kesän aikana Liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelussa, Samppalinnan maauimalassa, elokuussa Impivaaran uimahallilla 10.8. alkaen tai Petreliuksen uimahallilla 24.8. alkaen.

Jos asiakas on käynyt liikuntapaikoilla 1.6. jälkeen vastoin valtioneuvoston suositusta, saa hän rannekkeelleen ainoastaan automaattisen hyvityksen portin kautta kulkiessaan. Hyvitettävä aika on sama vastaava aika, joka on jäänyt käyttämättä sulun aikana. Hyvitys on lähtenyt pyörimään 1.6. alkaen.

Muut hyvitykset

Yli 70 vuoden ikäisiä liikkujia, joilla ei ole senioriranneketta vaan tavallinen 10 kerran ranneke, pyydetään ottamaan yhteyttä liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalveluun. Ensisijainen yhteydenottotapa on sähköpostitse liikunta.varaukset@turku.fi, jossa tulee ilmoittaa rannekkeen numero. Asiakaspalvelussa lasketaan hyvitettävät päivät ja ilmoitetaan asiakkaalle, milloin hän voi tulla aktivoimaan rannekkeen jatkoajalle.

Muihin riskiryhmiin kuuluvia pyydetään ottamaan yhteyttä liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalveluun liikunta.varaukset@turku.fi. Hyvityspyynnöt käsitellään tapauskohtaisesti. 

Hyvitystä sarjarannekkeisiin ja koronan aikana umpeutuneisiin seniorirannekelatauksiin on haettava 30.9.2020 mennessä.