Lupaus innosta -hanke tarjoaa maksuttomia verkostoitumistilaisuuksia lasten liikunnan parissa toimiville. Turun kaupungin liikuntapalvelut ja Turun Seudun Urheiluakatemia järjestävät yhteistyössä neljä valmentajafoorumitilaisuutta syksyn 2020 aikana.

Valmentajafoorumit ovat osa liikuntapalveluiden Lupaus innosta -hanketta, jossa on käynnissä kolmas ja samalla viimeinen hankekausi. Liikuntapalvelut on saanut hankkeeseen aluehallintovirastolta veikkausvoittovaroista myönnettävää valtionavustusta.
 
Tarkoituksena on luoda valmentajafoorumeista säännöllisin väliajoin toistuva tapa, jossa lasten ja nuorten liikunnassa ja urheilussa mukana olevat aktiivitoimijat tuodaan yhteen vaihtamaan ajatuksia, hyviä käytäntöjä, kokemuksia ja kehitysideoita. Tilaisuuksissa keskustellaan rennosti seura- ja lajirajat ylittäen ajankohtaisista aiheista. Foorumien kautta seura voi kehittää toimintaansa sekä edistää laadukasta valmennus- ja ohjaustyötä lasten ja nuorten arjessa. Valmentajafoorumit ovat kaikille osallistujille maksuttomia ja avoimia tilaisuuksia.

Liikuntapalvelut vastaa kahden tilaisuuden järjestämisestä. Niiden runko koostuu osallistujien toivomista teemoista/aiheista, joita osallistujat voivat ehdottaa ilmoittautumisen yhteydessä. Tarpeen mukaan tilaisuus pitää sisällään asiantuntija-alustuksen.

- Tilaisuudet ovat oivallinen tapa laajentaa seurojen välisiä yhteyksiä ja päästä keskustelemaan muiden saman asian parissa toimivien henkilöiden kanssa, kertoo Lupaus innosta -hankkeen koordinaattori Roosa Maanpää Turun kaupungin liikuntapalveluista.

Urheiluakatemian järjestämissä foorumeissa aiheet painottuvat enemmän kilpaurheilun puolelle. Teemoja ovat psyykkinen valmennus & hyvinvointi ja fyysinen valmennus ja kehittymisen seuranta. Tilaisuuksissa paikalliset asiantuntijat alustavat käsiteltävän teeman, jonka jälkeen osallistujat syventyvät aiheeseen. Asiantuntijat ovat läsnä koko tilaisuuden ajan.

- Lyhyen alustuksen jälkeen tarkoitus on käydä vilkasta keskustelua näistä kahdesta nuorten urheilijoiden kehittymisen kannalta ratkaisevasta teemasta, toteaa Turun Seudun Urheiluakatemian kehitysjohtaja Janne Salmi.

  Valmentajafoorumien ajankohdat, aiheet ja osallistumislinkit

  Valmentajafoorumit järjestetään koronasuosituksen vuoksi etänä Teamsin kautta. 

  Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon:

  •    28.10. klo 16.30-18.30 aiheena osallistujien toiveet:

  •    25.11. klo 16.30-18.30 Fyysinen valmennus ja kehittymisen seuranta, Jani Heino, urheiluakatemian valmennuspäällikkö ja fysiikkavalmentaja.

  Aiemmat foorumit:

  •    12.8. klo 16.30-18.30 aiheena osallistujien toiveet
  •    30.9. klo 16.30-18.30 Psyykkinen valmennus & hyvinvointi. Päivi Granholm, urheilupsykologi ja psykoterapeutti.

   Muita syksyn avoimia tilaisuuksia:

   Lupaus innosta -hankkeen kautta järjestetään syksyllä useita maksuttomia tilaisuuksia lasten ja nuorten liikunnassa ja urheilussa mukana oleville toimijoille. Ilmoittaudu mukaan!

   Katso Lasten liikunnan laatutekijät -videolta, mistä Lupaus innosta -hankkeessa on kyse: