Miten vastata moderneihin kaupungistumisen haasteisiin ja kehittää jatkuvasti parempia palveluita? Miten toteuttaa onnistuneita ja innovatiivisia kokeiluja kestävässä kaupunkiympäristössä? Tervetuloa mukaan kuuntelemaan Suomen suurimman älykaupunki-innovaatioalustan hankekokemuksista ja verkostoitumaan muiden kaupunkikehitystoimijoiden kanssa!

6Aika ja Pohjoinen kasvuvyöhyke järjestävät yhdessä kesän 2020 aikana kaikille avoimen verkkotyöpajasarjan 6Aika-hankkeiden tuloksista ja niiden soveltamismahdollisuuksista. Osallistavien työpajojen teemat vaihtelevat avoimista innovaatioalustoista kiertotalouden kehityshankkeisiin ja ne kannustavat toimialarajat ylittävien jatkokehityssuunnitelmien ideointiin. Työpajoissa on puhujina hankeasiantuntijoita kustakin teemasta.

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jota toteuttavat yhteistyössä kuutoskaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu. Sen kautta on toteutettu lukuisia onnistuneita kaupunkikehityksen hankkeita, jotka ovat jääneet osaksi kaupunkien pysyvää toimintaa. 

Pohjoinen kasvuvyöhyke on Etelä-Suomen 13 merkittävintä kaupunkia ja kuusi maakuntaa käsittävä yhteistyöverkosto, joka tuo uutta liiketoimintaa, työpaikkoja ja elinvoimaa Suomeen yhdistämällä valtion, kaupunkien, elinkeinoelämän sekä tutkimus- ja kehitysorganisaatioiden keskeiset edustajat. Yhdessä Pohjoinen kasvuvyöhyke ja 6Aika edustavat laajaa kokemusta monialaista yhteistyöstä. 

Great Mindsin fasilitoimat työpajat toteutetaan Zoom-alustaa hyödyntäen ja työpajoihin mahtuu 50 nopeinta osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautujille lähetetään liittymislinkki Zoom-alustalle ennen työpajan alkua. Työpajojen runko koostuu tunnelmaan virittäytymisestä, 6Aika- sekä Pohjoisen kasvuvyöhykkeen hanke-esittelyistä, työpajakohtaisen teeman esittelystä, sekä keskustelusta, ideoimisesta ja oivallusten jakamisesta. Työpajat ovat siis oivallinen mahdollisuus oppia uutta ja verkostoitua.

Työpajojen aikataulut, teemat ja ilmoittautumislinkit näet tästä:

24.8.2020 klo 09:00-11:00

Pk-yritysten osaaminen - yritysten kasvun tuki ja kehittäminen, robotiikka ja dataratkaisut

Ilmoittaudu: https://www.lyyti.in/PKyritysten_osaaminen__yritysten_kasvun_tuki_ja_kehittaminen_robotiikka_ja_dataratkaisut__Webinaari_8354

 

31.8.2020 klo 09:00-11:00

Menetelmät: nopeat kokeilut, yhteiskehittäminen, kokeilualustat ja palvelumuotoilu

Ilmoittaudu: https://www.lyyti.in/Menetelmat_nopeat_kokeilut_yhteiskehittaminen_kokeilualustat_ja_palvelumuotoilu__Webinaari_3039

 

31.8.2020 klo 13:00-15:00

Oppiminen ja oppimisympäristöt - koulut ja oppilaitokset kehitysalustoina

Ilmoittaudu: https://www.lyyti.in/Oppiminen_ja_oppimisymparistot_3307

 

01.9.2020 klo 09:00-11:00

Kiertotalous ja cleantech – resurssiviisaat ratkaisut kiertotaloudessa

Ilmoittaudu: https://www.lyyti.in/Kiertotalous_ja_cleantech__resurssiviisaat_ratkaisut_kiertotaloudessa__Webinaari_9468

 

3.9.2020 klo 09:00 - 11:00

Osaamisen kehittäminen ja työllisyys - teknologian ja digitaitojen tarjoamat mahdollisuudet

Ilmoittaudu: https://www.lyyti.in/Osaamisen_kehittaminen_ja_tyollisyys__webinaari_1922

 

9.9.2020 klo 13-15

Kiinteistöt murroksessa - mahtuuko ihminen hiilineutraaliin ja energiatehokkaaseen kaupunkiin?

Iloittaudu: https://www.lyyti.in/Kiinteistot_murroksessa__mahtuuko_ihminen_hiilineutraaliin_ja_energiatehokkaaseen_kaupunkiin__Webinaari_8324

Lisätiedot

Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen
6Aika-kaupunkikoordinaattori
050 5590239
anna-mari.sopenlehto-jokinen@turku.fi

Marjo Uotila
Yhteysjohtaja, Pohjoinen kasvuvyöhyke
040 651 4724
marjo.uotila@turku.fi

https://6aika.fi/

http://www.kasvuvyohyke.fi/pohjoinen-kasvuvyohyke