Uusi Kivakesä kulmilla -kokonaisuus tarjoaa tänä kesänä avointa ja maksutonta ohjelmaa lapsille ja perheille pääosin ulkona. Päivittäistä toimintaa on ollut järjestämässä ammattilaisten apuna reippaita nuoria kesätyöntekijöitä.

Lisätietoa:

Helteinen ja toiminnantäyteinen kesäkuu on houkutellut Turun kuudelle asuinalueelle eri ikäisiä lapsia ja nuoria Kivakesä kulmilla -toimintaan. Toiminta on suunnattu pääsääntöisesti ala-asteikäisille, mutta myös tätä vanhemmat ja nuoremmat lapset ovat tervetulleita.

Ensimmäisen kuukauden aikana on esimerkiksi harrastettu liikuntaa, pelattu erilaisia pelejä, sirkusteltu, hengailtu ja päästetty luovuus valloilleen monipuolisissa taide- ja askartelutoiminnoissa. Lapsille on myös arkipäivisin tarjolla maksutonta välipalaa.  

Toimintaa lasten ja nuorten ehdoilla 

Kivakesä kulmilla -toiminnan tavoite on tarjota mukavaa tekemistä lasten ja nuorten ehdoilla. Toiminnasta vetovastuussa on turvallisia aikuisia, jotka kuuntelevat ja osaavat olla lasten kanssa tekemisissä. 
Ohjaajien tehtävänä on mahdollistaa yhteiset pelit ja tekemiset sekä huolehtia siitä, että lapsilla ja nuorilla on hyvä olla. Erittäin tärkeää on myös ollut varmistaa hygienian sekä yleisen turvallisuuden säilyminen. 

- Monien tahojen jouduttua perumaan ohjattua kesätoimintaa, haluamme tarjota lapsille ja nuorille monipuolista tekemistä ulkona kesälomaa piristämään, sanoo Kivakesä kulmilla -koordinaattori, toiminnanjohtaja Joonas Petäjäniemi Turun nuorisopalveluista.

Erityisesti Varissuolla ja Runosmäessä Kivakesä kulmilla -toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin kesäkuussa. Osallistujamäärä on ollut ensimmäisen kuukauden aikana suuri. Myös muilla alueilla on ollut lapsia ja nuoria mukana toiminnassa, mutta mukaan mahtuu vielä lisää osallistujia.

Kivakesä kulmilla tarjoaa kesätyön monelle nuorelle

Monelle nuorelle koronavirusepidemia merkitsi kesätöiden peruuntumista. Epidemiatilanteen ja rajoitteiden hellittäessä tarvittiin nuoria kesätyöntekijöitä alueille avuksi nopealla aikataululla. Kivakesä kulmilla -toimintaan valittiin arvalla 32 nuorta alun perin rekrytoitujen kesätyöläisten joukosta. Kesätyöntekijät ovat kuukauden kerrallaan töissä alueella, ja nyt heinäkuussa alueilla aloittivat uudet nuoret. Heidän lisäkseen toimintaa on ollut ohjaamassa myös työllistettyjä lasten kohtaamisen ammattilaisia.

- Kesäkuun ajan työskennelleet nuoret ovat kertoneet saaneensa uusia kavereita toiminnan kautta ja kehuneet saamaansa työkokemustaan monipuoliseksi, sanoo Petäjäniemi. 

Toimintaa on tehty alusta alkaen laajassa yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Turun kaupungin lisäksi toiminnan vetämisessä on ollut mukana SPR, 4H, Fingerroosin säätiö, Turun urheiluliitto, Turun Jyry sekä FC Inter. Näiden lisäksi yksittäisiä toimintoja ohjaamassa on ollut myös muita järjestö- ja seuratoimijoita.

Kivakesä kulmilla -toimintaa järjestetään Varissuon nuorisotilan, Runosmäen nuorisotilan, Lausteen Lähiötuvan, Pansion Me-talon, Maarian nuorisotilan ja Halisten nuorisotilan ympäristöissä. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan osallistujatiedot kerätään paikan päällä.