Täältä löydät tiedot nuorille suunnatuista kesän toiminnoista. Luvassa mm. uudenlaista avointa nuorisotilatoimintaa. Lisäksi verkossa on esim. pelitoimintaa, välipala- ja vapaa-ajanviettovinkkejä, musiikkia, kädentaitoja ja sisältöjä nuorisotilojen ja Vimman somekanavissa sekä apuja ja neuvoja. Lapsille ja perheille on toimintaa Seikkailupuistossa sekä puiston some-kanavissa. Turvaetäisyyksien varmistamiseksi kesätoimintaa tullaan painottamaan ulkotiloihin.

Toiminta alueilla ja nuorisotiloissa

Avointa nuorisotilatoimintaa järjestetään tiloissa ja lähialueella hyödyntäen alueen liikuntapaikkoja ja muita nuorten suosimia ajanviettopaikkoja. Tarkoituksena on, että toimintaa olisi mahdollisimman paljon ulkona. Lisäksi luvassa on mahdollisuuksien mukaan muuta nuorten toivomaa yhteistä tekemistä.

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat myös ympäri Turkua tapaamaan nuoria ja keskustelemaan heidän kanssaan. Keskusteluissa nuoria ohjataan tarpeen mukaan myös eteenpäin heidän tarvitsemiinsa palveluihin.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma

Kesäkuussa taidepajoissa järjestetään kolmena päivänä viikossa töiden lasituksia ja asiakkaat voivat myös noutaa valmiit savityönsä. Lasituksiin on ennakkoilmoittautuminen Vimman nettisivujen kautta.

Nuorisopalvelujen asiakaspalvelu palvelee läpi kesän. puh. 022623129/ vimma@turku.fi

Lapset ja perheet

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston kesäkausi käynnistyy keskiviikkona 3.6. Kesän ohjelmistossa on monenlaista hauskaa tekemistä lapsille ja perheille paikan päällä ja myös sähköisesti verkon kautta. Ohjattua toimintaa on aiempia kesiä vähemmän, jotta hygienia ja turvallisuus voidaan taata.

Seikkailupuiston perinteiset kesätapahtumat on tänä vuonna peruttu, mutta esimerkiksi juhannuksena taidepajassa on tuttuun tapaan mahdollisuus valmistaa seppeleitä paperikukista. Lisäksi kesäksi valmistuu uusittu Ystävyyden Silta ja luvassa on kolme koululaisille suunnattua taidepainotteista päiväleiriä.

Seikkailupuistoon tulevia pyydetään huomioimaan koronasta aiheutuvat turvallisuusohjeet ja se, ettei puistoon saa tulla sairaana. 

Sähköiset palvelut

Nuorisotyöntekijät tarjoavat asiakkailleen keskustelutukea ja tekemistä digimaailmassa. Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa nuori ja mistä tahansa asiasta soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja niitä voi käydä suomen kielen lisäksi osan työntekijöistä kanssa myös ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi ja arabian kielellä. Nuorisotyöntekijöihin voi ottaa yhteyttä ke, pe tai su klo 12–19 välisenä aikana. Nuorisotyöntekijät tarjoavat nuorille turvallisen, kuuntelevan ja ymmärtävän aikuisen seuraa, keskustelua, ideoita tekemiseen, läksyapua, motivointiapua, jne.

Nuorille pelitoimintaa verkossa. Turku Game Academy:n pelitila Nexuksen toiminnot on siirretty discordiin, jossa nuoriso-ohjaajat päivystävät ke, pe tai su klo 12 - 19 välisenä aikana. Pelitiimin viikko-ohjelma löytyy Instagramista. Discordissa on näinä aikoina tarjolla juttu- ja peliseuraa ohjaajista ja muistakin kävijöistä. Lisäksi pelistreameja, ryhmäpelejä, teemapäiviä ja turnauksia.

Rock Academy -toiminta ja nuorten taide- ja toimintatalo Vimma striimaavat livesoittoa Vimman lavalta. Myös muut kuin Academyn bändit ovat tervetulleita esiintymään.

Lisäksi Rock Academy on siirtänyt perustoimintansa verkkoon niin, että toiminnassa mukana olevien bändien musiikkia tuotetaan etänä ja myös palautteet ja läksyt annetaan sähköisesti.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa tilojen ollessa suljettuna Vimman asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostitse arkisin klo 9-16, puh. 022623129/ vimma@turku.fi
Vimma palvelee myös Instagramissa ja Facebookissa. Instagram-sivuilla esitellään asiakkaille mm. helppoja kädentaitovinkkejä. Sosiaalisen median kanavissa vastataan myös asiakkaiden mahdollisiin kysymyksiin.
RadioVimma on kuunneltavissa netissä. Radiolla on myös oma Fb-tili.

Nuorisopalvelujen asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla arkisin klo 9-16, puh. 02 2623 112/ nuoriso.varaukset@turku.fi

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston somekanavilla (Instagram ja Facebook) on luvassa vinkkejä ja tekemistä lasten ja perheiden kotipäiviin.

Tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurku palvelee asiakkaitaan puhelimitse ja WhatsAppin kautta sekä sähköpostitse nuortenturku@turku.fi ma klo 12-18 ja ke-pe klo 12-16. NuortenTurku päivystää Discordissa keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-15. NuortenTurusta voi kysyä mm. kesätyönhausta, asumisesta ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista sekä muista mieltä askarruttavista asioista.  Palvelut on suunnattu 15-29 -vuotiaille.

Turun kaupungin ja yhteistyökumppaneiden etsivät nuorisotyöntekijät ovat myös tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse: etsivat@turku.fi .

Nuorisopalvelut on mukana valtakunnallisessa Mieli ry:n Sekasin-chatissa, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Lisätiedot: sekasin247.fi/

Nuorisopalvelut on mukana myös valtakunnallisessa nettinuorisotalo Netarissa. Netarissa voi hengailla rennosti kavereiden kanssa tai jutella luetettavan aikuisen kanssa. Lisätiedot: www.netari.fi