Kivakesä kulmilla tarjosi monipulista, maksutonta ja avointa toimintaa lapsille, nuorille ja perheille kuudella eri asuinalueella kesä- ja heinäkuussa. Vaikka Kivakesä kulmilla loppuukin, kesätekemistä lapsille riittää vielä elokuussa. Syksyn tullen käynnistyvät monet kurssit, harrastukset ja työpajat.

Kivakesä kulmilla -toiminta pyöräytettiin keväällä käyntiin nopealla aikataululla, kun monet perinteiset lasten kesäkerhot ja muut aktiviteetit jouduttiin perumaan koronaepidemian takia. Etäkoulujakson ja harrastuksettoman kevään jälkeen lapsille haluttiin tarjota mahdollisuus tavata kavereita ja turvallisia aikuisia mukavan toiminnan ohessa lähellä kotia. Vilkkaimpina päivinä toiminta houkutteli mukaansa noin 200 kävijää, ja kesän aikana käyntikertoja kertyi yhteensä noin 4 700. 

Ohjelmaa suunniteltaessa kävijöitä kuunneltiin herkällä korvalla. Ohjelma muotoutuikin kesän aikana jokaisella asuinalueella oman näköisekseen. Esimerkiksi Varissuolla kesän ykkössuosikiksi kohosi jalkapallo ja Runosmäellä kiinnostivat erityisesti erilaiset museo-opastukset. Jokaisella alueella on järjestetty monipuolista liikuntaa zumbasta temppuratoihin ja joogasta capoeiraan. Kesällä on myös ehditty sirkustelemaan ja päästämään luovuus valloilleen erilaisissa taide- ja askartelupajoissa.  

Lapsilta ja perheiltä saatu välitön palaute on ollut myönteistä. Moni toivoo vastaavanlaista toimintaa myös tuleviksi kesiksi.

Tiivistä yhteistyötä järjestöjen kanssa 

Turun kaupungin lisäksi toimintaa ovat olleen järjestämässä 4H, SPR, Turun urheiluliitto, Turun Jyry, Fingerroosin säätiö sekä FC Inter. Mukana on ollut esimerkiksi liikuntatuokioiden ja muiden yksittäisten toimintojen ohjaajia myös muista järjestöistä ja seuroista. Heidän lisäkseen toimintaa on ollut ohjaamassa myös työllistettyjä lasten kohtaamisen ammattilaisia. 

Kesän aikana ohjaajien apuna työskenteli yhteensä 32 kesätyönuorta. Kerätyn palautteen mukaan kesätyö on ollut nuorille positiivinen kokemus. Työssä on päässyt hyödyntämään omia vahvuuksia ja lasten kanssa työskentely on koettu mielekkääksi. Joillekin nuorille kesätyökokemus on jopa selkeyttänyt tulevaisuuden työ- ja opiskelusuunnitelmia.  

Kivakesä kulmilla -toimintaa järjestettiin 2.6.–31.7. Varissuon nuorisotilan, Runosmäen nuorisotilan, Lausteen Lähiötuvan, Pansion Me-talon, Maarian nuorisotilan ja Halisten nuorisotilan ympäristöissä arkipäivisin klo 11–16. 

Tenaville riittää tekemistä Turussa  

Vaikka Kivakesä kulmilla loppuu, lapsille riittää vielä paljon kesäpuuhaa elokuussa. Lisäksi monet kurssit ja työpajat käynnistyvät syksyn myötä.