Sukella Turun Taiteiden yöhön torstaina 13.8. tanssiaskelein Förillä, piipahda Kesätorin kojuilla tai ota haltuun jokirannan Käsityöläismarkkinat! Torstain kulttuurijuhlasta löytyy jokaiselle jotain, myös etänä. Poimimme ohjelmakattauksesta menovinkkejä taiteenjanoisille kaupunkilaisille.

MUISTILISTA TAPAHTUMAKÄVIJÄLLE

  • Osallistuthan tapahtumiin vain terveenä. 

  • Noudata 1-2 metrin turvavälejä muihin ihmisiin ja henkilökuntaan vieraillessasi tapahtumissa.

  • Muista hyvä käsihygienia.

  • Yski ja aivasta hihaan tai nenäliinaan.

  • Suosittelemme maskin käyttöä jos saavut tapahtumiin joukkoliikenteessä.

Tanssit Aurajoessa

Kaupunkitaidefestivaali Olohuone 306,4 km² järjestää perinteiset Föritanssit klo 15 alkaen. Laita siis tanssikengät jalkaan ja tepastele alajuoksulle Förin suuntaan! Kansaa tanssittamassa ovat Eeli Hallikainen & Asiamiehet sekä Dj mkip-miik.

Museoissa tapahtuu

WAMissa vietetään ysäri-iltaa. Avoimessa työpajassa lähdetään aikamatkalle 1990-lukuun askartelemalla mm. ystävänauhoja ja DJ Uninen soittaa aikakauden kovimpia hittejä ja unohdettuja helmiä. Museo ja Cafe Wäinö ovat avoinna klo 20 asti. Museon pääsylipun saa puoleen hintaan klo 17 alkaen.

Apteekkimuseon sisäpihalla matkataan vielä kauemmas ajassa taaksepäin, kun klo 17 kuullaan talon historiasta tietovartin muodossa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Iltamusiikkia Tuomiokirkossa

Turun Filharmoninen orkesteri puolestaan esittää kaksi konserttia Tuomiokirkossa: iltaserenadi klo 19-20 sekä yömusiikkia kynttilän valossa klo 21.30-22.15.

Iltaserenadi-konsertissa klo 19-20 kuullaan kolme kaunista, kevyttä klassisen musiikin teosta. Elgarin romanttisen Serenadin jälkeen siirrytään Bachiin ja barokkitunnelmiin, ja ohjelma päättyy klassismiin Mozartin seurassa. Yömusiikkia-konsertti klo 21.30-22.15 koostuu kahdesta tunnetusta klassisen musiikin teoksesta. Tunnelmallinen Soolosellosarja nro 1 on sellomusiikin kulmakiviä. Kepeä Eine kleine Nachtmusik puolestaan on Mozartin suosituimpia tarttuvan melodiansa takia.

Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Liikkuvaa taidetta jokirannassa

 

Tämän kesän ilahduttava katutaidetulokas Taidelautta seilaa myös Taiteiden yönä Aurajoessa. Lautalle rakentuu performatiivinen installaatio, jossa äänimaailma luodaan elävän konemusiikin keinoin. Musiikin lautalle tuottaa Lasse Tapio Junnila. Valoista vastaa valotaidekollektiivi ÅBØ LīT.

Teatterin avoimia harjoituksia

Turun kaupunginteatteri kutsuu teatteriystäviä seuraamaan tulevien esitysten avoimia harjoituksia. Päänäyttämöllä harjoitellaan Cabaret -musikaalia ja Pienellä näyttämöllä työstetään Rakkaani, Conan Barbaari -esitystä. Yleisö pääsee katsomoon varaamalla paikan ennakkoon teatterin verkkosivuilla. Katsomot täytetään väljästi ilman paikkalippuja.

Syksyn ohjelmistoon voi tutustua myös kotisohvalta käsin, kun Somenäyttämö tekee paluun kaupunginteatterin Facebook-sivulle. Suoralähetyksessä nähdään kurkistuksia kulisseihin ja muun muassa Cabaret -musikaalin puvustukseen.

Käsityöläistunnelmaa

Vanhalla Suurtorilla järjestetty käsityöläisten Kesätori jatkuu vielä koko tämän viikon ajan. Kesätorin lisäksi myös jokiranta täyttyy käsityöläisten markkinakojuista, kun Turun Käsityöläismarkkinat saapuu kaupunkiin 13.-16.8.

Olutharrastajan keidas

Jos arvostat pienpanimoja ja laadukkaita virvokkeita, käännä nokkasi kohti Mannerheiminpuistoa! Suuret Oluet – Pienet Panimot -festivaali järjestetään kuudennetta kertaa 13.-15.8. Tapahtumassa on paikalla peräti 21 kotimaista pienpanimoa ja juomavalmistajaa.

 

Taiteiden yön koko ohjelma löytyy tapahtuman verkkosivuilta: