Mitä kouluterveydenhuollon palveluissa on tärkeää huomioida koronaepidemian aikana? Milloin kannattaa olla yhteydessä oman koulun terveydenhoitajaan ja milloin taas terveysaseman koronaneuvontaan tai ajanvarausnumeroon? (päivitetty 2.3.2021)

Huomioittehan, että koronavirustilanteen vuoksi on erittäin tärkeä noudattaa THL:n ohjeita ja suosituksia matkailuun ja hygieniatoimiin liittyen: Ajankohtaista koronaviruksesta (THL)

Kouluterveydenhuolto toimii kouluilla mahdollisimman normaaliin tapaan, ja oppilaiden terveystarkastukset käynnistyvät heti lukukauden alkaessa. Koronavirustilanteen vuoksi joudumme rajoittamaan vapaata asioimista terveydenhoitajan vastaanotolla. Terveydenhoitajat ovat kouluilla oppilaiden tavoitettavissa ilman ajanvarausta erillisinä asioimisaikoina tai etukäteen sovitusti ajanvarauksella. Asioimisajat vaihtelevat kouluittain ja niistä tiedotetaan koulukohtaisesti esimerkiksi Wilman kautta.

Vastaanotolle voi tulla terveenä

Kouluterveydenhoitajan luona voi asioida muun muassa kasvuun, kehitykseen, mielialaan, seksuaaliterveyteen ja sosiaalisiin suhteisiin liittyvissä asioissa sekä koulussa tapahtuneissa tapaturmissa. Äkillisissä sairaustapauksissa ja vapaa-ajan tapaturmissa ensisijainen hoitopaikka on oma terveysasema.

Vastaanotollemme voi tulla vain terveenä eli sinne ei saa tulla, jos lapsella/nuorella on hengitystie- tai vatsaoireita tai hänet on määrätty eristyksen tai karanteeniin. Mikäli oppilas sairastuu kesken koulupäivän, opettaja ohjaa oppilaan kotiin.

Kouluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin 

  • p. 02 266 2012
  • Avoinna ma - pe klo 8 - 11

Puhelimeen vastaavat koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat. Puhelimesta saa neuvoa ja ohjantaa koronaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa lähetteen koronanäytteelle. Palvelu on tarkoitettu peruskoululaisille, lukiolaisille, ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Muissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä oman koulunne terveydenhoitajaan.

Hengitystieoireissa voitte ottaa yhteyttä myös Turun kaupungin koronaneuvontaan. Koronatestausta suositellaan nyt lievissäkin oireissa.

  • p. 02 266 2714 ma-pe klo 8–15,

Muissa sairaustapauksissa voi olla yhteydessä omaan terveysasemaan

  • p. 02 266 1130

Iltaisin ja viikonloppuisin kiireellistä apua saa Tyksin Lasten ja nuorten päivystyksestä

  • p. 02 313 1420 ja

Yli 16-vuotiaat Tyks Akuutista

  • p. 02 313 8800

Elämme tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa, mikä saattaa herättää meissä erilaisia huolia ja pelkoja sekä koetella psyykkistä toimintakykyämme ja jaksamistamme. Jos lapsen, nuoren tai perheen hyvinvoinnista herää huoli, olethan yhteydessä kouluterveydenhoitajaan.