Kangasmaskeja jaetaan yhteistyössä seurakuntien sekä ruoka-avusta huolehtivien järjestöjen kanssa. Jakelu aloitetaan ruoka-avun jaon yhteydessä.

AJANKOHTAINEN INFO JA OHJEET

Maskien jakaminen vähävaraisille on aloitettu Turussa. Ensimmäisessä vaiheessa jakelu käynnistyi vähävaraisten ruoka-apupaikkojen yhteydessä. Lisäksi osa järjestöistä jakaa maskeja omalle asiakaskunnalleen. Diakoniatyössä maskeja jaetaan asiakastapaamisissa. Kangasmaskeja jaetaan niitä tarvitseville kaksi kappaletta.  

Maskeja jaetaan eri ruokajakopaikkojen aikataulujen mukaan.  

Turun kaupunki toteuttaa maskien jakamisen yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakonian sekä ruoka-avusta huolehtivien järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Yhteistyötä tehdään myös muun järjestökentän kanssa.

Maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä

Turku antoi jo perjantaina 7.8. suosituksen käyttää kasvomaskeja joukkoliikenteessä koulujen alkaessa keskiviikkona 12.8. Suositusta on noudatettu ensimmäisten päivien perusteella hyvin.

Turun kaupunki muistuttaa, että on tärkeää edelleen jatkaa keväällä hyvin aloitettuja tehokkaita käytäntöjä koronan torjunnassa: muistetaan turvavälit, hyvä käsihygienia ja oikeanlainen yskiminen hihaan. Kipeänä ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. Matkustamista on vältettävä.

Joukkoliikenteessä Turku suosittelee edelleen välttämään käteisen käyttöä ja käyttämään mobiililippua tai lataamaan matkakortin esim. nettilatauspalvelussa.

THL antoi kasvomaskisuosituksensa 13.8. 

Lue lisää: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille (thl.fi) 

Asiasanat: