Turun kaupunginkirjasto palauttaa normaalit aukioloajat 17.8.2020. Omatoimiaika klo 7–21 palaa lähikirjastoihin. Kirjaston syksyn tapahtumat ja ryhmävierailut toteutetaan koronarajoitukset ja turvavälit huomioiden.

Aukioloajat

Turun kaupungin kirjastot palaavat normaaleihin aukioloaikoihin 17.8., kun omatoimiaika klo 7-21 palautetaan lähikirjastoihin. Poikkeuksena Hirvensalon ja Yli-Maarian kirjastoissa omatoimiaika on perjantaista sunnuntaihin lyhyempi klo 7–18. Omatoimi aikana kirjastossa ei ole asiakaspalvelua, mutta kirjastossa voi käydä omatoimisesti. Omatoimikirjastojen käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja sen tunnusluku, jonka saa kaikista Vaski-kirjastoista.

Kirjastoautot ovat palanneet kesäpaussilta. Kirjastoautoissa turvavälejä on vaikea toteuttaa, joten tästä syystä autoissa saa vierailla vain kaksi asiakasta kerrallaan.

Tapahtumat ja ryhmävierailut

Kirjaston syksyn tapahtumat järjestetään koronarajoitukset ja turvavälit huomioiden. Pääkirjaston Studion tapahtumiin otetaan vain 30 henkeä, jotta turvavälit voidaan toteuttaa. Tästä syystä osa tapahtumista toteutetaan myös virtuaalisesti, jotta mahdollisimman moni pääsee osallistumaan tapahtumaan. Virtuaalitapahtumista tiedotetaan tapahtumien yhteydessä.

Ryhmävierailuista täytyy sopia erikseen kirjaston kanssa. Ryhmien vierailuja toteutetaan harkinnan mukaan, jos turvallisuus ja turvavälit voidaan toteuttaa asianmukaisesti.

Turvallisuuden varmistaminen

Kirjasto kiinnittää jatkuvasti huomiota asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen. Kirjaston tiloissa tulee noudattaa turvavälejä ja asiakkaiden toivotaan noudattavan hyvää käsihygieniaa. Kirjastossa voi oleilla, työskennellä tai vaikka opiskella normaalisti turvavälit huomioiden. Pääkirjaston lokerikot on suljettu ruuhkautumisen välttämiseksi.

Asiakastietokoneet puhdistetaan säännöllisesti, automaatit ja Vaski-koneet muutaman tunnin välein. Siivous on myös tehostettua THL:n suositusten mukaisesti. Henkilökuntaa on ohjeistettu kirjastoaineiston turvalliseen käsittelyyn. Lisäksi kirjasto suosittelee verkko- ja korttimaksamista.