Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun AMK ja Yrkeshögskolan Novia ovat sopineet avaavansa opetustilat yhteiskäyttöön. Yhteiskäyttöön syksystä 2020 alkaen tulevat opetustilat sijaitsevat kaikki muutaman kilometrin sisällä Turun tiedepuiston alueella.

Yhteiskäytön mahdollistaa kaikille Turun korkeakouluille käyttöön tuleva yhteinen opetuksen suunnittelujärjestelmä Peppi ja sen sähköinen varausjärjestelmä.

– Yhteistyön tavoitteena on tukea tilojen tehokasta käyttöä ja edistää konkreettisesti opiskelijoiden ja asiantuntijoiden yhteistyötä. Jo tällä hetkellä alueella on useita yhteiskäyttöisiä kampusrakennuksia, joten siirtyminen opetustilojen laajempaan avaamiseen oli luonnollinen kehityssuunta, kertoo Åbo Akademin rehtori Moira von Wright.

Suurin osa turkulaisten korkeakoulujen noin 40 000 opiskelijasta ja työntekijästä liikkuu jo tällä hetkellä tiedepuistoalueen eri kampusten välillä ja hyödyntää mm. korkeakoulujen yhteistä langatonta verkkoa ja muita palveluita.

– Opetustilojen avaaminen on osa turkulaisten korkeakoulujen sopimaa yhteistyötä, jonka puitteissa on aikaisemmin sovittu lisäksi mm. yhteisistä liikuntapalveluista, kirjastojärjestelmästä ja tiedepuistoalueen kehittymisen tavoitteista. Tämä on Suomessa ainutlaatuista, koska missään muualla ei ole näin tiivistä korkeakoulujen ja niitä tukevien yritysten keskittymää, toteaa palvelujohtaja Sami Savolainen Turun AMK:sta.