Turun Kaupunginteatterissa palataan pian esitystoiminnan pariin viiden kuukauden tauon jälkeen. Uudet käytännöt tekevät vierailusta väljän ja turvallisen.

Huolella valmisteltu ohjelmisto on tuore, yllättävä, vähän villikin, ja esityksistä nauttiminen turvallista teatterin luomien ja testaamien uusien käytäntöjen ansiosta. Yleisö on enemmän kuin tervetullut takaisin katsomoon, mutta vain terveenä. 

Teatterikausi käynnistyy rakastetulla musikaalilla ja uutuuskomedialla 

Kaupunginteatterin syyskausi starttaa Päänäyttämöllä 4.9. suurieleisellä, energisellä ja pakahduttavalla Cabaret-musikaalilla. Sen tarjoilee klassikkoa uusin silmin tarkastellut Jakob Höglund työryhmineen. Päänäyttämöllä tullaan näkemään alkusyksystä myös liuta huippuvierailuja ja Eero Ahon tähdittämä menestyskomedia Don Juan

Pienellä näyttämöllä saa 9.9. kantaesityksensä Juho Mantereen musta komedia Rakkaani, Conan Barbaari. Esityksen huumori on groteskia ja hiki taatusti aitoa, kun Kansallisteatterin lavoilta tuttu Miro Lopperi eläytyy kiusatun koulupojan hurjaan todellisuuspakoon.  

Sopukassa koetaan syyskuussa jälleen väkeviä elämyksiä. Merenalaiset supersankarit, eli fotosynteettiset levät ja eliöt, valokeilaan nostava Mareld saa ensi-iltansa 10.9. Sopukan monipuolisessa ohjelmistossa nähdään muitakin vapaan kentän kanssa tuotettuja yhteistyöesityksiä sekä keväällä kertaalleen striimattu, naisten koskettavia tarinoita kotirintamalta kertova Toinen tuntematon. 

Turvallinen syyskausi on yhteispeliä 

Syksyn kiinnostava ohjelmisto kannustaa kotimaanmatkailuun, mutta koska käytössä on vain joka toinen katsomopaikka, on lippuja saatavilla vain rajoitettu määrä. Sairastapauksissa teatteri vaihtaa liput aina kuluitta myöhempiin näytöksiin. Puolitettu katsojamäärä ehkäisee ruuhkia ja mahdollistaa turvavälien pitämisen yleisötiloissa. Salien ovet avataan tavallista aikaisemmin ja teatterin henkilökunta ohjaa katsomon väljään täyttöön. Lippujen paikkanumerot eivät ole voimassa, mutta jaottelu permannon ja parven välillä on. Halutessaan takin saa ottaa mukaan katsomoon ja väliajalla saa jäädä katsomoon istumaan.

Teatterin tekemät muutokset vaativat yhteispeliä myös yleisöltä. Kaikkein tärkeintä on, että kukaan ei tule yleisötilaisuuksiin sairaana. Teatteri viestii uusista käytännöistä, turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta huolehtimisesta sekä etukäteen että teatterin tiloissa. Tilanteeseen koulutetun henkilökunnan hymy näkyy tänä syksynä suojavisiirin läpi ja teatteri suosittelee myös yleisölle kasvosuojan käyttöä. Teatteri toivoo, että katsojat tutustuvat etukäteen verkkosivuilta löytyvään yleisön ohjeistukseen ja noudattavat henkilökunnan paikan päällä antamia ohjeita.

Tarkemmat tiedot näytöksistä ja yleisöohjeista teatterin sivuilla teatteri.turku.fi