Koronavirustilanne pitää tapahtuma-alan edelleen varpaillaan ja vaikuttaa Turun yleisötapahtumiin myös syksyllä. Uutisessa listaus Turun seudun tapahtumista, jotka on peruttu tai joiden järjestelyihin koronavirus on vaikuttanut.

Syksyllä on sallittua järjestää suuriakin yleisötilaisuuksia, mutta edellytyksenä on, että järjestelyissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamaa ohjetta.

Ohjeessa kehotetaan huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta, välttämään tarpeettomia kontakteja vähintään 1–2 metrin turvavälein. Järjestäjän tulee tehostaa siivousta ja tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Lähtökohtana on, ettei kokoontumiseen tulla oireisena. Riskiryhmien osallistumista ei suositella.

Alla listaus Turussa peruuntuneista ja siirtyneistä tapahtumista tai muuttuneista tapahtumajärjestelyistä. (Päivitetty 12.11.)

Messukeskuksen omat messut peruttu

Turun Messukeskus siirtää kaikki itse järjestämänsä messutapahtumat. Syyskuulta peruuntuvia messuja ovat: Osaava nainen -messut, Terve olo -messut, Turun Taide- ja Antiikkimessut, Mökki ja Meri sekä Venexpo ja Golfit -messut. Uudet ajankohdat: www.turunmessukeskus.fi

Lokakuu

Turun Kirjamessut ja muut messutapahtumat

30-vuotinen perinne katkeaa, kun kirjanystävien suosikkitapahtuma on päätetty tilanteen vuoksi siirtää. Samalla peruuntuu kirjamessujen yhteydessä järjestettävä Ruoka- ja viinimessut. Seuraavan kerran Kirjamessut sekä Ruoka- ja viinimessut järjestetään 1.-3.10.2021. www.turunmessukeskus.fi

Lokakuulta peruuntuu myös Säästä ja sijoita -messut.

Silakkamarkkinat 2020

Kalamarkkinoita järjestävän yhdistyksen hallitus on todennut, että perinteisellä markkina-alueella markkinayleisön ja myyjien turvallisuutta on vaikea taata, joten tapahtuma on päätetty peruuttaa. Seuraavat kalamarkkinoita suunnitellaan Aurajokirantaan keväälle 2021. Silakkamarkkinat Facebookissa.

Turku Grand Cocktail Weekend

Kolmipäiväinen, kansainvälinen Turku Grand Cocktail Weekend on siirretty kevääseen. Huipputason baarimestarit saapuvat Turun cocktailbaareihin jälleen 22.-24.4.2021. Tapahtuma Facebookissa.

Marraskuu

Syksyltä peruttujen messutapahtumien listaan liittyy myös Rekryexpo, joka järjestetään seuraavan kerran keväällä 2021.

Myös vuosittaiset Maata näkyvissä -festarit on peruttu.  Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 19.-21.11.2021

Joulukuu

Uuden Muotoilun Joulumarket 2020

Uuden muotoilun yhdistys on päättänyt siirtää joulukuulle suunnitellun Turku Design Festivalin kohti turvallisempaa ajankohtaa ja perua Uuden Muotoilun Joulumarketin.

Myöskään Suomen suurimpia joulumyyjäisiä ei järjestetä Turun Messukeskuksessa. Seuraavan kerran myyjäiset järjestetään 4.12.2021.

Listaa päivitetään mahdollisuuksien mukaan, mutta viimeisimmät tiedot kannattaa aina tarkistaa tapahtumajärjestäjien omilta sivuilta.

Muita tapahtumia Turkukalenterissa: www.turkukalenteri.fi