Syyskuussa järjestetään jo neljättä kertaa Koko Turku liikkuu -kampanja, jolla kannustetaan turkulaisia arjen aktiivisuuteen ja oivaltamaan, miten liikunta voi lisätä hyviä tunteita.

Lisätietoja:

Somessa kampanjoidaan tunnuksella #kokoturkuliikkuu

Kampanjan teemana on liikunnan aikaansaama huikein tunne ja liikunnan arvo kuntalaisille.

Tavoitteena on kerätä Turun asukasluvun verran eli n. 193 000 hyvänolontunnetta ja kilometrejä 400 000 eli n. 2 800 kertaa Turun ympäri. Liikuntasuorituksiksi käyvät kaikki liikkumisen muodot kuten kävely, pyöräily, siivoaminen ja pihaleikit lasten kanssa.

Kampanja-aika 1.–30.9.

Kampanjaan voi osallistua kirjaamalla liikuntasuoritukset 1.–30.9.2020 osallistumiskorttiin tai netissä osoitteessa: turku.fi/kokoturkuliikkuu. Osallistumiskortteja voi noutaa mm. Turku-pisteestä, kirjastoista, Impivaaran uimahallista tai Fölin palvelutoimistosta. Kortit voi myös palauttaa viimeistään 5.10. kyseisiin paikkoihin tai postittaa osoitteeseen: Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan hallinto, PL 248, 20101 Turku. Vain määräaikaan mennessä palautetut kortit osallistuvat arvontaan.

Kampanjaan osallistujien kesken arvotaan palkintoja mm. aktiivisuus- ja liikuntarannekkeita. Pääpalkintona on vuosijäsenyys ELIXIA-kuntokeskukseen (arvo n. 900 €). Lisäksi ELIXIA tarjoaa ilmaisen treenin uusille tutustujille. Kouluilla ja päiväkodeilla on kampanjassa omat sarjansa.

Koko Turku liikkuu -kampanjan teemaviikot sosiaalisessa mediassa auttavat ideoimaan omaa liikuntaa. Ensimmäisen viikon (1.–6.9.) teemana on liikuntavinkit, toisella viikolla (7.–13.9.) pyöräily ja Turun nähtävyydet, kolmantena viikkona (14.–20.9.) paneudutaan Turun liikuntapaikkoihin ja neljännellä viikolla (21.–27.9.) nostetaan erityisesti esille liikunnan aikaansaamia hyviä tunteita.

Turku haluaa edistää asukkaiden hyvinvointia

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on Turun kaupungin keskeinen strateginen tavoite. Koko Turku liikkuu on osa kaupunkistrategiasta johdettua Turku tekee hyvää -kokonaisuutta. Turku tekee hyvää tarkoittaa kaikkia niitä tapoja, joilla kaupunki edistää kaupunkilaisten hyvinvointia. Tavoitteita ovat muun muassa pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyden sekä yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentäminen ja terveisiin elämäntapoihin kannustaminen.