Mikä itäisessä jokirannassa viehättää ja mihin taas kaipaisit muutosta? Miten alueen saavutettavuutta ja alueella liikkumista voidaan kehittää? Mitkä ovat jokirannan vetovoimatekijät nyt ja tulevaisuudessa? Jaa ajatuksesi Kerro kantasi -palvelussa 1.–17.9.2020.

Kerro kantasi

Kommentoi Itäisen Rantakadun alueen yhteiskehittämistä 1.–17.9.2020 sivuilla kerrokantasi.turku.fi/itainenrantakatu

Itäisen Rantakadun ympäristö on ainutlaatuinen ja rakastettu osa Turkua. Alueen nähtävyydet, ravintola- ja kulttuuripalvelut sekä oleskelupaikat kutsuvat väkeä Aurajokirantaan ympäri vuoden.

Nyt aluetta kehitetään yhdessä sen käyttäjien kanssa yhä toimivammaksi, turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi. Itäisen Rantakadun aluetta kehitetään osana Keskustan kehittämisen kärkihanketta, jonka yhtenä päämääränä on laajentaa keskustaa kohti jokisuuta ja tuoda näin merellinen Turku lähemmäs kaupunkilaisia.

Parhaillaan valmisteilla olevan Itäisen Rantakadun alueen yleissuunnitelman tavoitteena on yhdistää Turun kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymät yksisuuntaiset, kadun molemmin puolin kulkevat pyörätiet sekä rannan muu käyttö toimivaksi kokonaisuudeksi. Liikkumisen ratkaisujen ohella keskeisiä huomioon otettavia asioita ovat alueen historialliset, kaupunkikuvalliset ja luontoarvot. Pyöräteiden uudelleenjärjestelyllä on mahdollista rauhoittaa rantaa jalankulkijoille ja lisätä näin alueen liikenneturvallisuutta ja viihtyisyyttä. Pyörätiesuunnitelmista voi lukea lisää kaupunkiympäristölautakunnan päätöksestä (17.12.2019 §502).

Webinaarista lisätietoa

Itäisen Rantakadun alueen kehitystä koskeva infowebinaari alueen yrittäjille, yhdistyksille ja asukkaille järjestetään torstaina 10.9.2020 klo 17–18.30. Microsoft Teams Livessä järjestettävään tilaisuuteen voi ilmoittautua osoitteessa www.lyyti.in/itainenrantakatu.

Linkki webinaariin löytyy myös Itäisen Rantakadun nettisivuilta.