Turussa järjestetään loppukesästä 2020 Sitran rahoittamana Kiertotalouskarnevaali, jolla tehdään näkyväksi kiertotaloutta taiteen ja tekemisen keinoin. Karnevaali levittäytyy yksittäisinä tapahtumina, teoksina ja työpajoina ympäri kaupunkia, ja antaa kävijöille mahdollisuuden kokea miltä kestävä, kiertotalouden mukainen elämä voi tuntua

Kaikkiin karnevaalin tapahtumiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoimia kaikille.

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja dokumentaatiota päivitetään Instagramiin: @kiertotalouskarnevaali

Karnevaalin tapahtumat mukailevat kaupungin kiertotaloustyön painopistealueita – ruoka, vesi, liikkuminen, energia ja rakennukset – tuoden esille kaupungissa jo olemassa olevaa osaamista ja ratkaisuja kestävämpään elämään.

Kiertotalouskarnevaalin yhteydessä tapahtuu:
- Water Walk – audioperformanssi ja kävely Turun jokirannassa sukeltaen tarkastelemaan vedenkiertoa ja vesiviisasta kiertotaloutta. Teoksen julkistus oli Aboagoran yhteydessä 20.8.2020, ja tämän jälkeen kävelyn ääniohjeet ovat kaikkien vapaasti saatavilla ja kuunneltavissa verkossa, ja siten kävelyn voi toteuttaa kuka tahansa koska tahansa. https://soundcloud.com/user-78106663/waterwalk

- Tavarat Kiertoon – työpaja. Työpajassa tutkitaan materiaalien virtoja ja inspiroidutaan asiantuntijoiden johdolla perustamaan tavaroiden vaihtopisteitä paikallisten toimijoiden toimitiloihin. Avoin paikallisille toimijoille ja kelle tahansa kiinnostuneelle. Yhteistyössä TurkuHUB, jossa työpaja järjestetään torstaina 3.9.

- Pyöräillen Elokuvajuhlaan-tempaus. Järjestetään Varvintorilla 10.9. klo 17-22. Luvassa on polkupyörien korjaamista, pyöräilykirppistä ja keskusteluohjelmaa kiertotalouden aihepiirissä. Auringon laskiessa pääsee katsomaan elokuvia valkokankaalta. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille. Tempauksen toivotaan herättelevän kaupunkilaisia pohtimaan omaa liikkumista ja elämäntapaa kiertotalouden näkökulmasta. 

- Energiamaalausseinä -tapahtuma, joka käsittelee aihepiiriltään energian näkyväksi tekemistä ja hiilijalanjälkeä sekä hiilikädenjälkeä. Tapahtumassa pääsee maalaamaan seinälle omia tuntemuksiaan näkyväksi sekä tutustumaan asiantuntijoiden avulla tietopohjaisesti mitä oma energian kulutus tarkoittaa ja miten siihen voi vaikuttaa. Järjestetään viikolla 38.

- Value Market –tapahtuma. Kiertotalouskarnevaali tuo kaupunkilaisille avoimen pop-up korjaus-/tuunaus-/arvokkuuspuodin Kävelykadulle Turun päivänä 20.9. klo 10-15. Pisteellä pääsee pohtimaan omien tavaroidensa ja muiden resurssien, kuten osaamisensa arvoa, sekä korjaamaan ja tuunaamaan käyttämättömiä tavaroita ja vaatteita. Tuunauksia ja inspiraatiota muokkauksiin tarjoaa Kiertotalouskarnevaalin monialainen tiimi, ja paikalla ja yhteistyössä on myös kaupungin ilmastotiimi esittelemässä Turussa tehtävää ilmastotyötä.