Turun ammatti-instituutin Ohjaus- ja hakupalvelu on muuttanut Työpisteeseen. Ohjaus on tarkoitettu kaikille: nuorille, aikuisille, alanvaihtajille, työttömille, lomautetuille, työssäkäyville.

Palvelussa saa apua ja ohjausta sopivan koulutuksen löytämiseen, toimeentulon suunnitteluun, hakemiseen ja moniin muihin opiskeluun liittyviin asioihin.

Opinto-ohjaaja Johanna Leskinen kannustaa käyttämään palvelua.

- Ammatillinen opiskelu on osaamisen hankkimista, ei ”koulun penkillä istumista”. Leskinen kehottaakin hyödyntämään mahdollista työttömyysaikaa oman osaamisen päivittämiseen ja uuden oppimiseen.  

- Kaikki lähtee asiakkaan tarpeista. Ohjaukseen tulevalla ei tarvitse olla mitään suunnitelmaa, kun hän ottaa yhteyttä. Pelkkä orastava ajatus jostain koulutuksesta tai muusta itsensä kehittämisestä riittää. Ja siitä päästäänkin jo eteenpäin, Leskinen toteaa.

Ohjaus- ja hakupalvelun kautta saat tietoa ajankohtaisista koulutusasioista

- Asiakkaalla saattaa olla painolastina vanhentunutta tietoa tai epäluuloja. Asiat päivitetään yhdessä ajan tasalle ja tehdään niiden pohjalta suunnitelmaa.

Leskinen vinkkaa esimerkkinä, että mm. kouluttautumiseen liittyvät tuet ovat muuttuneet paljonkin vuosien varrella.

- Tarkastellaan vaikka aikuiskoulutusta ja sen tukiuudistusta, joka astui voimaan 1.8.2020. Muutoksia tuli mm. aikuiskoulutustuen määrään, tukikuukausien kulumiseen sekä opintosuoritusvaatimuksiin. Kaikella tällä on pyritty helpottamaan työn ohessa opiskelemista, ja se jos mikä on erityisen hieno asia. 

Ota yhteyttä ohjaushaku@turku.fi tai 040 186 5208 (myös WhatsApp). Palvelu on maksuton ja luottamuksellinen.