Turun kaupunki alkaa jakaa vähävaraisille kuntalaisille kankaisten maskien sijasta kertakäyttöisiä suu-nenäsuojia. Niitä jaetaan 10 kpl/henkilö niitä tarvitseville. Maskeja jaetaan samoista paikoista, joista aiemmin on jaettu vähävaraisten kangasmaskeja.
  • Kauppatorin Monitori, KOP-kolmio (Aurakatu 8), maskijako ti, ke ja to klo 9–11, la klo 10–12 vartijoiden infosta, muina aikoina asiakkaat voivat tiedustella maskeja aulaneuvojalta ja vartijainfosta.
  • Skanssin Monitori (Skanssin kauppakeskus, toisessa kerroksessa itäparkin päädyssä, Intersportin myymälää vastapäätä) avoinna ma-to klo 12–18 ja pe 11–17
  • Sosiaalipalvelut, Linnankatu 23, (Eskeli), avoinna arkisin klo 8.15–15.45

Turku on jakanut vähävaraisille kangasmaskeja viime elokuusta lähtien. Järjestöt aloittivat ensimmäisenä kangasmaskien jaon asiakkailleen elokuussa 2020. Maskeja on jaettu elokuusta lähtien kymmeniätuhansia kappaleita.

Maskien käytön ohella myös muita koronavarotoimia on edelleen tärkeä noudattaa. Näitä ovat mm. riittävä vähintään kahden metrin turvaväli, hyvä käsi- ja yskimishygienia ja lievissäkin oireissa on syytä hakeutua koronatestiin.