Vähävaraisille tarkoitettuja maskeja jaetaan Skanssin Monitorissa tiistaista 13.10. alkaen. Myös seurakunnat ja järjestöt jakavat maskeja edelleen toiminnoissaan.

Lisätiedot: 

 

Maskien jakaminen alkaa tiistaina 13.10. kello 12 Skanssin Monitorissa. Monitori sijaitsee Skanssin kauppakeskuksen toisessa kerroksessa itäparkin päädyssä, Intersportin myymälää vastapäätä. Skanssin Monitori on avoinna arkisin klo 12–18.

Kangasmaskeja jaetaan kaksi kappaletta jokaiselle niitä tarvitsevalle. Maskit ommellaan Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksessa. Maskien mukana saa myös ohjeistuksen niiden käyttöön.

Vähävaraisia tavoiteltu järjestöjen ja seurakuntien kautta sekä ruokakassijakojen yhteydessä

Vähävaraisten maskien jako aloitettiin Turussa 18.8. Noin kuukauden aikana järjestöt, diakoniatyö, seurakunnat ja ruoka-avusta huolehtivat tahot ovat jakaneet maskeja vähävaraisille turkulaisille yli 33 000 kappaletta. Ruokakassijakopaikkojen lisäksi maskeja on jaettu 18 järjestössä, seurakuntien toiminnoissa, matalan kynnyksen toimipaikoissa, moskeijoissa ja kaupungin omissa palveluissa.

- Maskijakoa on laajennettu yhä useampaan paikkaan, jotta mahdollisimman moni vähävarainen on saatu tavoitettua. Maskijakoa on kohdennettu myös opiskelijoille yhteistyössä diakoniakeskuksen ja alueen oppilaitosten kanssa. Nyt käynnistyvällä yleisellä maskijaolla pyrimme tavoittamaan vielä lisää maskeja tarvitsevia vähävaraisia, suunnittelija Jenni Tähkävuori kertoo.

Maksuttomia kasvomaskeja jaetaan THL:n ja STM:n suositusten mukaisesti yli 15-vuotiaille vähävaraisille kuntalaisille julkisessa liikenteessä liikkumista ja julkisissa palveluissa asiointia varten. Tarkoituksena on auttaa niitä, joiden elämäntilanne ei mahdollista maskien ostamista. Pääsääntöisesti kuntalaisten tulee hankkia tarvitsemansa maskit itse.