Koko Turku liikkuu -kampanjaa vauhditetaan Turun päivänä Yliopistonkadulla 20.9. klo 10–15. Kampanjan pisteellä on jaossa osallistumiskortteja, liikunta- ja vapaa-ajan vinkkejä sekä Kyykyllä kyytiin -tempaus, jossa kyykkyä vastaan saa ilmaisen Föli-lipun. Samalla vinkataan, miten pienelläkin liikunnalla voi olla merkitystä.

Lisätietoa kampanjasta

Syyskuussa jo neljättä kertaa Koko Turku liikkuu –kampanjalla kannustetaan turkulaisia arjen aktiivisuuteen ja oivaltamaan, miten liikunta voi lisätä hyviä tunteita. Kampanjan teemana on liikunnan aikaansaama huikein tunne ja liikunnan arvo kuntalaisille.

Kerättynä yli 1 600 hyvänolontunnetta ja 150 kierrosta Turun ympäri

Turkulaiset ovat tähän mennessä keränneet nettilaskuriin yli 1 600 hyvänolontunnetta ja yli 21 500 kilometriä, joka vastaa 150 kierrosta Turun ympäri. Tavoitteena on kerätä hyvänolontunteita Turun asukasluvun verran eli n. 193 000 ja kilometrejä 400 000 eli n. 2 800 kertaa Turun ympäri.  

Vielä ehtii osallistumaan kampanjaan. Liikuntasuorituksiksi käyvät kaikki liikkumisen muodot hyötyliikunnasta raskaampaan urheiluun, jokainen osallistuu omalla tavallaan. 

 

Kirjaa suorituksesi joko osallistumiskorttiin tai netissä

Kampanjaan voi osallistua kirjaamalla liikuntasuoritukset 30.9.2020 mennessä osallistumiskorttiin tai netissä osoitteessa: turku.fi/kokoturkuliikkuu. Osallistumiskortteja voi noutaa mm. kirjastoista, Impivaaran uimahallista tai Kauppatorin Monitorista KOP-kolmiossa. Kortit tulee palauttaa viimeistään 5.10. kyseisiin paikkoihin tai postittaa osoitteeseen: Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan hallinto, PL 248, 20101 Turku. Vain määräaikaan mennessä palautetut kortit osallistuvat arvontaan.

Liikuttavia palkintoja

Kampanjaan osallistujien kesken arvotaan palkintoja, mm. aktiivisuus- ja liikuntarannekkeita. Pääpalkintona on vuosijäsenyys ELIXIA-kuntokeskukseen (arvo n. 900 €). Lisäksi ELIXIA tarjoaa ilmaisen treenin uusille tutustujille. Kouluilla ja päiväkodeilla on kampanjassa omat sarjansa.

Käynnissä on myös some-kilpailu, johon voi osallistua jakamalla liikuntahetkensä ja sen aikaansaamat tunteet Instagramissa #kokoturkuliikkuu. Some-kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan aktiivisuusrannekkeita. Käyttäjätilin tulee olla julkinen, jotta on mukana arvonnassa

Turku haluaa edistää asukkaiden hyvinvointia

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on Turun kaupungin keskeinen strateginen tavoite. Koko Turku liikkuu on osa kaupunkistrategiasta johdettua Turku tekee hyvää -kokonaisuutta. Turku tekee hyvää tarkoittaa kaikkia niitä tapoja, joilla kaupunki edistää kaupunkilaisten hyvinvointia. Tavoitteita ovat muun muassa pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyden sekä yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentäminen ja terveisiin elämäntapoihin kannustaminen.