Koko Turku lukee jo kolmatta kertaa lokakuussa. Kuukauden kestävä kampanja kannustaa taas lukemiseen lukutaidon edistämiseksi. Varaslähtö lukukuuhun otetaan jo 28.9. julkaistavalla Hyppy tarinoihin kirjasella, joka antaa vinkkejä lukutaidon tukemiseen.

- Hauskan ajanvietteen lisäksi lukutaito avaa ovia niin yhteiskunnassa ja elämässä pärjäämiseen kuin arkisten asioiden hoitamiseenkin. Tehdään siis lukemisesta hauskaa! Jokainen lukee itsekseen, ääneen, hiljaa, lapselle tai vaikka lemmikille, pääasia on, että lukeminen on kivaa, palvelupäällikkö Sanna Hernelahti kannustaa.

Hyppy tarinoihin – vinkkejä lukutaidon tukemiseen

Lasten lukutaitoa tuetaan jo 28.9. alkaen, jolloin julkistetaan usealla kielellä Hyppy tarinoihin -kirjanen, jossa jaetaan käytännön vinkkejä lukutaidon tukemiseen niin perheille kuin ammattilaisillekin.

Lapsille on luvassa myös ääneenlukukiertue kirjastoissa sekä satulauantait pääkirjastossa. Lisäksi Turun päiväkodeissa ja kerhoissa luetaan entistäkin ahkerammin lukukuun aikana. Lapsia rohkaistaan myös jakamaan omia lempikirjojaan ja lukuvinkkejä. Kirjastoissa kerätään vinkkejä esille ja niitä jaetaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kokoturkulukee.

Turkulainen lukuhaaste aikuiseen makuun

Turkulainen lukuhaaste haastaa tarinoista kiinnostuneen tarkastelemaan koko kaupunkia kirjallisessa kontekstissa; tapahtumapaikkana, tarinoiden kohteena ja kirjallisena maisemana.

Haasteeseen tarttuvat voivat lukea turkulaisen rakkaustarinan, kirjan Turun linnasta ja toisen vaikkapa Varissuosta, ja siirtyä sitten haasteen toiminnallisiin kohteisiin kulkemalla Varissuon ja linnan välisen matkan esimerkiksi polkupyörällä ja nauttimalla piispanmunkin turkulaisessa kahvilassa samalla lukien.

Kirjasto vinkkaa myös osallistujat haastamaan muitakin lukuhaasteeseen ja jakamaan haastetta sosiaalisessa mediassa tunnisteella #turkulainenlukuhaaste.

Lukemisella on merkitystä! Tule mukaan lukemaan!

Lukemaan kannustamassa ovat mukana Turun kaupungin lisäksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä sekä Mannerheimin lastensuojeluliitto.