Turussa on kaiken kaikkiaan todettu 302 koronavirustartuntaa (THL 17.9. klo 8). Viime aikoina Turussa on todettu yli 10 koronavirustartuntaa nuorilla aikuisilla. Tartuntaketju liittyy useisiin vapaa-ajan tapahtumiin sekä ravintola-altistuksiin.

Tartuntatautiviranomaiset Turun kaupungilta sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä ovat selvittäneet asiaa yhdessä Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa.

- Olen suositellut, että tällä ja ensi viikolla ei järjestettäisi opiskelutapahtumia koronatilanteen vuoksi. Myös Turun yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijajärjestöt suosittelevat tätä. Koronavirustestejä on tehty monille opiskelijoille, joten on hyvin mahdollista, että lisää tartuntoja tulee vielä ilmi, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta kertoo.

Satamien ja lentokentän osalta odotellaan kansallisia ohjeita

Turun satamassa pilotoitiin terveysneuvontapistettä 7. ja 8. syyskuuta Viking Linen ja Tallink&Silja Linen laivoilla. Ruotsista Turkuun laivoilla tulleista 44 matkustajasta 34:lle tehtiin koronavirustesti. Testatuista matkustajista yhdellä todettiin koronavirustartunta. Gdanskista Turkuun sunnuntaina 13.9. aamulennolla saapuneista 89 matkustajasta 80:lle tehtiin koronavirustesti Turun lentoasemalla. Yhdellä matkustajalla todettiin koronavirustartunta.

- 19. syyskuuta tulee voimaan uudet matkustussuositukset ja silloin osa Euroopan maista muuttuu THL:n määrittelyjen mukaan vihreiksi maiksi. Myös esimerkiksi Ruotsi ja Puola kuuluvat jatkossa uusien vihreiden maiden joukkoon. Näistä maista tulevien matkustajien ei tarvitse enää jäädä omaehtoiseen karanteeniin. Tämä vaikuttaa myös meidän terveysneuvontaamme ja testaamiseen, asiantuntijalääkäri Jane Marttila Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta sanoo.

Vähävaraisten kasvomaskien jako laajenee

Turun kaupunki laajentaa vähävaraisten kasvomaskien jakoa yhdessä Turun diakoniakeskuksen, seurakuntien ja MLL:n kanssa. Tarkemmat tiedot vähävaraisille turkulaisille tarkoitettujen maskien jakopaikoista ja -ajankohdista löytyvät osoitteesta: www.turku.fi/maskijako. Vähävaraisten maskien jako aloitettiin Turussa 18.8. Noin kuukauden aikana järjestöt, diakoniatyö, seurakunnat ja ruoka-avusta huolehtivat tahot ovat jakaneet maskeja vähävaraisille turkulaisille yli 33 000 kappaletta. Ruokakassijakopaikkojen lisäksi maskeja on jaettu 18 järjestössä, seurakuntien toiminnoissa, matalan kynnyksen toimipaikoissa, moskeijoissa ja kaupungin omissa palveluissa.