Kaikille avoin Tekstiilitori järjestettiin ensimmäistä kertaa 17. syyskuuta Kanslerintiellä. Myynnissä oli Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksen lajittelemaa ja Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) keräämää poistotekstiiliä.

Ensimmäinen Tekstiilitori keräsi mukavasti ihmisiä. Myynnissä oli tekstiiliä pitsiliinoista farkkuihin. Oman aikansa laadukkaat vintage-aarteet olivat saaneet oman rekin. Tangossa pilkistivät mm. 80-luvun laskettelupuku ja vielä vanhempi miesten villapaitaklassikko.  

LSJH:n toimittaman materiaalin lisäksi Kanslerintielle voi kuka tahansa tuoda omia käyttökelvottomia tekstiileitään arkisin klo 9–14.

- Pääasia on, että teksiilit ovat puhtaita ja kuivia. Otamme vastaan esimerkiksi takkeja, paitoja, housuja, lakanoita, verhoja. Emme kuitenkaan mattoja, vöitä tai vaikkapa kenkiä, koska niitä ei voida  materiaalina toistaiseksi hyödyntää. Tärkeintä on kuitenkin, ettei mukana ole homeista tai kosteaa tavaraa – se saattaa pilata koko muun erän, kertoo työnjohtaja Kirsi Ailio.

Tekstiilitori järjestetään joka torstai klo 9–14. Paikalle pääsee esimerkiksi bussilinjoilla 32 ja 42. Tekstiilejä myydään kilohinnoin osoitteessa Kanslerintie 19. Tilat ovat väljät, mutta turvallisuuden varmistamiseksi sisään pääsee samaan aikaan 10 asiakasta. Maksuvälineenä käy ainoastaan kortti.

Samassa paikassa toimii Työllisyyspalvelukeskuksen myymälä, josta voi ostaa työtoiminnan tuotteita.