Turun kulttuurilautakunnan avustusten ja apurahojen hakuaika alkaa torstaina 1.10.2020 ja päättyy lauantaina 31.10.2020. Kulttuurialan yhdistyksille, työryhmille ja taiteilijoille suunnattuja tukia on jaossa noin 1,8 miljoonaa euroa vuodelle 2021.

Lisätietoja:

Kulttuurisihteeri Niina Niemi-Nagy
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
p. 040 630 1658
niina.niemi-nagy@turku.fi

Erityisasiantuntija Ritva Jykelä
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
p. 044 907 2946
ritva.jykela@turku.fi

– Avustusten pääpaino on ammattilaisten työskentelyn tukemisessa, mutta osa avustussummasta kohdennetaan harrastustoiminta-avustuksiin. Yhdistykset ja työryhmät voivat hakea joko toiminta-avustusta tai projektiavustusta tiettyyn hankkeeseen. Lisäksi haettavissa on kehittämisavustus, jota voi hakea uuden toimintamuodon kokeilemiseen ja kehittämiseen, toteaa kulttuurisihteeri Niina Niemi-Nagy Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta. 

Ammattitaiteilijoiden apurahat ja vuoden työskentelyyn tarkoitettu Aboa-apuraha ovat myös haussa lokakuun aikana.

Hakuprosessi on sähköinen. 

Avustusinfo 23.9.

Turun kaupunki järjestää etäyhteydellä (Teams Live) yleisen avustusinfon turkulaisille yhdistyksille ja yhteisöille keskiviikkona 23.9.2020 klo 14.30–16.

Tilaisuudessa kerrotaan kaupungin myöntämistä avustuksista ja apurahoista sekä niitä koskevista periaatteista. Lisäksi esitellään lyhyesti käytössä olevaa avustusjärjestelmää. 

Tallenne tilaisuudesta tulee kaupungin verkkosivuille myöhemmin katsottavaksi. Kysymyksiä voi esittää ennakkoon, tilaisuuden aikana tai sen jälkeen.