Syksyn 2020 aikana Turun filharmonisella orkesterilla on kolmet avoimet kenraaliharjoitukset. Ilmoittaudu mukaan etukäteen!

Kulttuurikortilla pääset kuuntelemaan Turun filharmonisen orkesterin kenraaliharjoituksia maksutta. 

Kenraaliharjoituksiin tulee ilmoittautua ennakkoon. Kenraaliharjoitusten kävijämäärä on rajoitettu. 

Kenraaliharjoitusten tarkka kesto vaihtelee illan konserttiohjelmasta ja esiintyjistä riippuen. Kenraaliharjoituksessa soitetaan konsertin ohjelmisto läpi. Kapellimestarista ja ohjelmistosta riippuen harjoitellaan myös osia tai stemmoja, tai osa ohjelmistosta jätetään pois tai soitetaan kevyemmin.

Kenraaliharjoitukset pidetään Turun konserttitalolla ellei toisin mainita. Konserttitalon ovet avataan n. klo 10.30, salin ovet vasta muutamaa minuuttia ennen harjoituksen alkua. Konserttitalon kahvila ei ole avoinna harjoitusten yhteydessä.

Tutustu Turun filharmonisen orkesterin turvallisuusohjeistuksiin tästä.

Syksyn 2020 avoimet kenraaliharjoitukset:

Pe 2.10. klo 11 Konserttitalossa
Itävaltalaiset sinfoniat

Ilmoittaudu ennakkoon tästä

Clemens Schuldt, kapellimestari 
Turun filharmoninen orkesteri

Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 34 C-duuri
Franz Schubert: Sinfonia nro 9 C-duuri

Tämä konsertti tarjoaa taattua sinfonianautintoa alusta loppuun. Clemens Schuldt on yksi Saksan kiinnostavimmista nuorista kapellimestareista, jonka ura on kovassa nousussa. Hän tuo Turkuun suurten itävaltalaissäveltäjien Mozartin ja Schubertin C-duuri-sinfoniat.  Schubertin yhdeksäs on beethoveniaanisen suuri ja loistokas. Mozartin 34. sinfonian valoisat ja juhlavat fanfaarit vievät kuulijan suoraan klassismin ajan ytimeen.

Pe 13.11. klo 11 Konserttitalossa
Suite Française

Ilmoittaudu ennakkoon tästä

Håkan Hardenberger, kapellimestari ja trumpetti
Turun filharmoninen orkesteri

Henri Tomasi: Fanfares Liturgiques
André Jolivet: Concertino trumpetille, jousiorkesterille ja pianolle
Thierry Escaich: Tanz-Fantasie trumpetille ja pianolle
Francis Poulenc: Suite Française
Maurice Ravel: Hanhiemo, sarja orkesterille

Bienvenue! Ranskalaisessa illassa tutustutaan maan 1900-luvun säveltäjien musiikkiin. Konsertti alkaa Tomasin puhallinsoitinten fanfaarilla. Poulencin Suite Française lainaa nimeään konsertille ja on niin ikään puhaltimille kirjoitettu. Ruotsalainen Håkan Hardenberger kuuluu trumpetistien maailman kärkeen ja virtuoottinen taiteilija vieraili TFO:n edessä edellisen kerran keväällä 2019. Hardenberger nähdään solistina Jolivet´n ja Escaichin teoksissa. Ilta päättyy Ravelin mielikuvitukselliseen Hanhiemoon.

To 3.12. klo 11 Konserttitalossa
Alppimaiden säveliä

Ilmoittaudu ennakkkoon tästä

Kerem Hasan kapellimestari
Takuya Takashima, oboe
Turun filharmoninen orkesteri

Franz Schubert: Sinfonia nro 3 D-duuri 
Igor Stravinsky: Dumbarton Oaks
Alessandro Marcello: Oboekonsertto d-molli 
Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 35 D-duuri, “Haffner-sinfonia” 

Nousevaa kansainvälistä uraa tekevä Kerem Hasan on tuore ylikapellimestari Innsbruckissa Tirolin sinfoniaorkesterissa. Illan keskiössä kuullaan TFO:n oboen äänenjohtaja Takuya Takashiman tulkintana valoisaa ja koristeellista venetsialaista barokkia. Haffner-sinfonia on hyväntuulista ja kaunista Mozartia parhaimmillaan. Teos valmistui tilaustyönä Salzburgilaisen Haffnerin suvun jäsenen aatelointitilaisuuteen. Sama ilo ja melodiavoittoisuus kuuluu myös wieniläisen Schubertin 18-vuotiaana säveltämässä 3. sinfoniassa.