Ruokatapahtuma Voillà! saapuu jälleen piristämään Turun syksyä kuuteen ravintolaan. Tällä kertaa lautasilta löytyy erityisesti sesongin makuja sekä lähituottajien raaka-aineita.

Vierailevia keittiömestareita on aiemmista vuosista poiketen vain kaksi: jokirannassa sijaitsevat Smör ja E.Ekblom saavat vieraakseen huippukokit pääkaupunkiseudulta. Tällä kertaa ravintoloiden oma henkilökunta pääsee esille, heittäytymään luovaksi ja tarjoamaan tavallisuudesta poikkeavia erikoismenuita.

- Tätä vuotta ja sen tapahtumia ajatellen tuntuu luontevalta nostaa kaiken keskiöön kauden maut, lähituottajien tarjonta, meidän oman henkilökunnan rautainen ammattitaito ja kotimaiset alan huiput – ja juhlistaa turkulaista ja suomalaista ruoka- ja ravintolakulttuuria, kertoo Voi Veljet -ravintoloiden Jarno Seppä.

Kuusi ravintolaa, jokaiselle jotakin

Viikonlopun aikana  9.–11.10. kaikki kuusi Voiveljet-ravintolaa tarjoavat annoksia ja menuita omalla tyylillään. Myös hintaluokkia on useita, joten jokainen vierailija löytää itselleen sopivan ravintolan.

Smörissä vierailee Michelin-tähdellä palkitun ravintola Inarin keittiömestari Kim Mikkola, joka luo viikonlopulle kuuden ruokalajin menun. Vinkkejä sisällöstä ei etukäteen heru.

- Menun sisältö on vielä yllätys myös itselleni. Katsotaan, mitä tapahtuu, Mikkola nauraa ja kertoo tulevansa innolla Turkuun.

Voiveljien Janne Juvonen kertoo odotusten olevan korkealla, sillä Mikkolan oma ravintola tunnetaan juuri yllätyksellisistä menuistaan.

- Kovat on odotukset, varmasti tulossa on jotakin yllättävää, Juvonen sanoo.

E. Ekblomin keittiön valtaa ravintola myös Master Chef Suomi -ohjelmasta tuttu Young Heartsin keittiömestari Patrik Lindström, joka valmistaa vieraille neljän ruokalajin Turku-menun.

Paninissa teemana on puutarha. Menu juhlistaa ravintolan oman henkilökunnan osaamista sekä lähituottajien antimia. Koko menun sijaan tilattavissa on myös yksittäisiä annoksia.

Tiirikkalan tunnelmalliseen ravintolailtaan tuodaan tapahtuman ajaksi uusia cocktaileja sekä oman leipomon taidonnäytteitä, makeita paloja ja pikkusuolaisia herkkuja.

Göran Forum Marinumilla tarjoilee sadonkorjuuhenkisen buffetmenun, joka rakentuu perinteisin menetelmin valmistettujen ruokien ja kauden makujen ympärille.

Bruukin brunssi päättää ruokatapahtuman viikonlopun. Tarjolla on lähituottajien raaka-aineita katuruokameiningillä.

Voillà!  9.–11.10.2020

Voillà!-ruokatapahtuma Facebookissa