Sairaalan kehittämisen projektissa tavoitellaan keskeisten hoitoprosessien tarkentamista sekä päällekkäisen palvelun karsimista muiden toimijoiden kanssa. Sairaalan toiminnan yhtenäisyyttä lisätään vahvistaen samalla tasalaatuisempia palveluja. Työskentely etenee neljässä kokonaisuudessa: potilasvirrat, toimintatavat, henkilöstö sekä johtaminen.

Lisätiedot:

Ortopedisen potilaan hoito keskitetään Kaskenlinnan sairaalaan

Akuutti ortopedinen kuntoutusosasto on muuttanut vanhan kirurgisen sairaalan 3. ja 4. kerroksesta, Kaskenlinnan sairaalaan (os. Vähäheikkiläntie 3). Akuutti ortopedinen kuntoutusosasto ja geriatrinen kuntoutusosasto toimivat jatkossa tiiviissä yhteistyössä, synergiaetua toimijat saavat mm. apuvälineiden, moniammatillisen henkilöstön ja osaamisen jakamisen näkökulmasta. Ortopedisen hoidon kehittämiseen liittyen, käynnistyy myös yhdessä VSSHP:n kanssa suunniteltu lonkkaliukumäki. Lonkkaliukumäki mahdollistaa entistä laadukkaamman ja oikea-aikaisemman lonkkamurtumapotilaiden hoidon.

Ortopedisen hoidon keskittämiseen liittyen Kotihoitoa tukeva kuntoutusosasto on osana tilaketjutusta muuttanut Kaskenlinnan sairaalasta Kaupunginsairaalan rakennukseen 1A, 6. kerros (os. Kunnallissairaalantie 20). Potilaiden ohjautuminen osastolle sekä osaston toiminnan luonne säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Lisäksi Geriatrinen osasto 6:n toiminta on päättynyt. Osasto perustettiin väliaikaiseksi ratkaisuksi osana covid-19 tilanteeseen varautumista, eikä toiminnan jatkamiselle ollut enää tarvetta.

Kaskenlinnan kuntoutuskeskus on muuttanut sairaala-alueen rakennukseen 16

Kaskenlinnan kuntoutuskeskus on muuttanut 7.9. rakennukseen 16 (os. Luolavuorentie 2). Muuton myötä käynnistyy uutena toimintana lonkkamurtumapotilaan kontrollipoliklinikka, jolla tuetaan lonkkamurtumapotilaan toimintakykyisyyttä sekä vähennetään siten muuta mahdollista palvelun tarvetta. Poliklinikkatoiminta on osa kehitettyä lonkkamurtumapotilaan jatkokuntoutusprosessia, jota taas on kehitetty yhteistyössä hyvinvointitoimialan toimijoiden kanssa.

Infektio-osasto jatkaa pysyvästi Kaskenlinnan sairaalassa

Kaskenlinnan 1. kerroksessa jatkaa pysyvästi infektio-osasto. Osaston tilat otettiin keväällä covid-potilaiden vuodeosastokäyttöön (aiemmin kuntoutuskeskus) ja tilojen käyttöä infektio-osastona on päätetty jatkaa. Sairaalassa hoidetaan paljon infektioita ja on perusteltua keskittää näiden potilaiden hoito tiloihin, jossa tarvittaessa on mahdollista hoitaa potilaita myös esim. ilmaeristyshuoneessa, silloin kun se mikrobin leviämisen takia on aiheellista.

Infektio-osastolla hoidetaan infektion vuoksi sairaalahoitoa vaativia potilaita, ei moniresistentin kantajuuden takia eristyshoitoa vaativia potilaita. Niiden potilaiden hoito, joilla on moniresistentin mikrobin kantajuus, järjestetään hoito aina yksilöllisen hoidon tarpeen mukaisesti.

Seuraavana askeleena sairaalan kehittämisessä on siirtyminen keskitettyyn lähetekäsittelyyn. Tällä toimenpiteellä tavoitellaan parempaa sairaansijojen hallintaa, parempaa hoidontarpeen mukaista potilaiden ohjautumista sekä parempaa sairaansijojen riittävyyttä.