Maksuttomat Lasten liikunnan ihmemaa -tapahtumat käynnistyvät lokakuussa poikkeusjärjestelyin koronatilanteen takia. Ihmemaiden osallistujamäärää rajataan ja tapahtumiin pitää ilmoittautua.

– Haluamme mahdollistaa perinteisen tapahtuman tuoman liikunnan iloa lapsiperheille ja käynnistämme tapahtumat poikkeusjärjestelyin, kertoo liikuntapalveluvastaava Anna-Kaisa Montonen Turun kaupungin liikuntapalveluista.

50 osallistujaa kerrallaan

Ihmemaihin Aunelan palloiluhallissa, Haarlan ja Hepokullan koulussa, Ilpoisten palloiluhallissa, Moision liikuntahallissa, Nummenpakan ja Varissuon kouluissa voi osallistua 50 henkeä kerrallaan. Kupittaan urheiluhallissa on kaksi erillistä 50 osallistujan aluetta, joissa on oma sisäänkäynti ja wc. Alueelliset Ihmemaat ovat avoinna sunnuntaisin 4.10.–29.11. klo 17–19 ja Kupittaan urheiluhallin Ihmemaa 11.10.–29.11. klo 17–19.30. Uutena toimintana alkaa Aunelassa soveltava Ihmemaa eli paikalla on kaksi erityisliikunnanohjaajaa klo 17.30–18.30.

Ilmoittautuminen torstaisin klo 17 alkaen

Pääsyn tapahtumaan voi varmistaa, kun ilmoittautuu etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa torstaisin klo 17 alkaen turku.fi/ihmemaa -sivulla. Jos tapahtumassa on tilaa, voi myös paikan päällä ilmoittautua linkin kautta. Ilmoittautumisten avulla kerätään yhteystiedot korona-altistusten varalta. Yhteystietoja säilytetään kaksi viikkoa.  

Kupittaan ihmemaahan ilmoittautuvat valitsevat kumpaan 50 hengen alueeseen ilmoittautuvat.  Aluetta ei voi vaihtaa kesken tapahtuman. Kupittaalla alueiden välineet ovat lähes samanlaisia. Suuri pomppupatja ei ole lainkaan käytössä, mutta kummallakin alueella on 1–2 pientä ilmapatjaa. Kupittaan tapahtumassa ei ole kanttiinia.

Lapsella on oltava aikuinen mukana

Jokaisella lapsella on oltava aikuinen mukana. Suosittelemme, että 1–3 lasta kohden olisi yksi aikuinen.

– Koska osallistujien määrä on rajattu, toivomme, että seurueet miettivät aikuisten määrän tarkkaan, jotta aikuisten määrä olisi suhteessa valvottavien lasten määrään, Montonen neuvoo.

Tapahtumaan voi tulla vain täysin terveenä. Paikan päällä pestään kädet ja käytetään käsidesiä, kun vaihdetaan toimipistettä. Neuvomme pitämään 1–2 metrin turvavälin muihin, ja suosittelemme aikuisille maskin käyttöä.

Ihmemaa on tarkoitettu perheille, joissa on 1–12-vuotiaita lapsia. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua. Tarjolla on monenlaisia välineitä liikunnalliseen leikkiin.

Ihmemaan tarjoaa Turun kaupungin liikuntapalvelut yhteistyössä yhteistyökumppanien, Ilpoisten koulun vanhempainyhdistyksen, Runosmäen Urheilijoiden, Turun Jyryn, Turun Nappulaliigan, Turun Pyrkivän ja Turun Weikkojen kanssa.

Ihmemaat toiminnassa jo 17 vuotta

Lasten liikunnan ihmemaa on toiminut Turussa jo 17 vuoden ajan. Liikuntapalvelut käynnisti Lasten liikunnan ihmemaa -toiminnan tammikuussa 2003 Kupittaan urheiluhallissa. Malli toiminnalle saatiin Bergenistä Norjasta vuonna 2002. Suuren suosion saanut toiminta laajeni Turussa heti alueelliseksi, ja vuosien mittaan toiminta on levinnyt ympäri kaupunkia. Ihmemaa-toiminta on saanut paljon kiitosta maksuttomuudesta.