Koronaan sairastunut henkilö on vieraillut turkulaisessa Studio-yökerhossa viikonloppuna 18.-20.9.

Lisätiedot:

  • omaolo.fi
  • Turun koronaneuvontapuhelin
    p. 02 266 2714, arkisin klo 8–15 ja la–su klo 9–11

Koronaan sairastunut on ollut tartuttavana Studio-yökerhon tiloissa 18.-19.9. klo 23.30-04.00 sekä 20.9. klo 01.00-04.30. Kaikkia yökerhossa kyseisinä ajankohtina olleita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin lievissäkin oireissa.

Turkulaiset voivat tehdä Omaolo-palvelussa koronaoirearvion (omaolo.fi) tai ottaa yhteyttä Turun koronaneuvontapuhelimeen. (p. 02 266 2714, arkisin klo 8–15)

- Turussa todetuissa koronavirustartunnoissa on viime aikoina näkynyt nuorten aikuisten kasvava osuus. On tärkeää, että jaksaisimme edelleen noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa erityisesti tilanteissa, joissa ollaan kokoontuneina ryhmissä. Lievissäkin oireissa on tärkeää hakeutua koronatestiin, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi toteaa.

Koronaviruksen oireita voivat olla kurkkukipu, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli, kuume, yskä, hengenahdistus tai oireiden erilaiset yhdistelmät. Erityisesti nuorilla aikuisilla koronavirusinfektio voi olla hyvin lieväoireinen, mutta silti on tärkeää hakeutua koronatestiin.

Ravintolat ja yökerhot ovat saaneet yleiset koronaan liittyvät ohjeet aluehallintovirastolta. On erittäin tärkeää, että yökerhoissa asioivat noudattavat turvavälejä sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Näitä keinoja noudattamalla koronaviruksen leviämistä voidaan estää.

Jos saat Koronavilkku-sovelluksesta ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, sovelluksesta saa toimintaohjeet jatkoa varten.

Asiasanat: