Ympäri maailmaa vietetään tänään 5.10. maailman opettajien päivää. Päivän kansainvälinen teema on ”opettajat ovat kehityksen johdossa”.

Opettajat tekevät kouluissa tärkeää työtä lastemme hyväksi. Avainasioita ovat kasvu ja oppiminen. Lapsista ja nuorista halutaan kasvattaa hyvinvoivia yksilöitä, joilla on tiedot ja taidot pärjätä muuttuvan maailman haasteissa.

Opettajalla on iso rooli lasten ja nuorten kasvussa ja oppimisessa. Kaikki lähtee liikkeelle pienistä, arkisista asioista ja päivittäisistä kohtaamisista opettaja ja oppilaan välillä. Sekä opettajien että oppilaiden kannalta on tärkeää tulla nähdyksi ja kuulluksi. Kun perusta on kunnossa, päästään käsiksi oppimisen mielenkiintoiseen maailmaan.

Turun peruskouluissa, lukioissa ja ammatti-instituutissa työskentelee noin 1500 opettajaa päivittäin lähes 20 000 lapsen ja nuoren kanssa.

Hyvä opettajat, te teette hienoa ja tärkeää työtä!

Mikä sarjakuvasankari opettaja olisi?

Turun Topeliuksen koulussa Milla ja Aino kertoivat maailman opettajien päivän kunniaksi omasta opettajastaan. Kysymy he pohtivat muun muassa opettajan ikää, lempiruokaa sekä sitä, miten opettajan voi saada nauramaan. Samalla selvisi myös se, mikä sarjakuvasankari opettaja olisi.